Popunjeno!

ARBORETUM, Sremski Karlovci


Tema:

Budite oni koji će raditi na obnovi spomenika prirode u gradiću prebogatom istorijom i kulturom!

Datum:

od 16.07.2017. do 30.07.2017.

Šifra kampa:

VSS16

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Pokret gorana Vojvodine (PGV) je neprofitna, nevladina, organizacija osnovana 1960. godine. Misija organizacije je stvaranje ambijenta za aktivno i odgovorno učešće zajednica u održivom razvoju kroz obrazovanje, aktivizam, promociju, zastupanje i saradnju na svim nivoima. Osnovne teme kojima se bavi organizacija su održivi razvoj i zaštita životne sredine, te razvoj mladih,dece i volonterizma. www.pgv.org.rs.

Opis posla:

Cilj međunarodnog volonterskog kampa ‘Arboretum’ je povećanje svesti o kulturno-istorijskom i edukativnom značaju spomenika prirode “Dvorska bašta“ korz unapređenje njegove infrastrukture i implementaciji edukativnih tura u istom. Volonteri će učestvovati u poravljanju i farbanju 10 drvenih klupa, drvenog mostića, uklanjaće krupno smeće i nepripadajući biljni materijal iz potoka, pomogaće u ralizaciji edukativnih šetnji za lokalno stanovništvo i njihovoj animaciji. Lokalni volonteri će takođe uzeti učešće u radu.

Smeštaj i ishrana:

Učesnici će biti smešteni u Ekološkom centru (ekoloskicentr.org), gde su obezbeđeni kreveti, kupatila, prostor za rad, kuhinja i internet. Doručak i večeru će volonteri pripremati sami od namirnica koje će imati na raspolaganju, dok će ručak biti obezbeđen od strane organizatora.

Opis lokacije:

Sremski Karlovci su smešteni na padinama Fruške Gore, nedaleko od reke Dunav, u Vojvodini, na severu Srbije. To je mali i živopisan grad, sa bogatom prošlošću koji predstavlja centar istorije i kulture Srbije. U njemu se nalaze najstarija srednja škola i najstarija bogoslovska škola u Srbiji, kao i Kapela mira (mesto gde je potpisan mirovni sporazum između Otomanske imperije i Svete alijanse, koje je postalo poznato po tome što je upravo ovde prvi put u istoriji upotrebljen tzv. okrugli sto, koji je kasnije postao opšteprihvaćen u diplomatskim odnosima).

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Tokom kampa biće održane radionice o istoriji ''Dvorske bašte'', dendroflori ''Dvoske bašte'' i o korišćenju različitih metoda za animaciju posetioca zaštićnih prirodnih dobara. Biće organizovana tura razgledanja Novog Sada uz pratnju vodiča.

Najbliži grad:

Novi Sad