Popunjeno!

ALTERNATIVNI KULTURNI CENTAR, Kruševac


Tema:

Ako ste ljubitelji alternativne umetnosti ovo je pravo mesto gde ćete upoznati mlade ljude sličnih interesovanja!

Datum:

od 10.07.2017. do 22.07.2017.

Šifra kampa:

VSS11

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Udruženje građana „Fakiri sa juga“ je neprofitna organizacija sa sedištem u Kruševcu koja se bavi aktivnostima na promociji kulture i umetnosti mladih i za mlade.

Opis posla:

U Kruševcu ne postoji prostor koji bi na adekvatan način omogućio izražavanje stvaralčkih potreba mladih. Cilj ovog projekta je osposobljavanje Alternativnog kulturnog centra koji će, u duhu vremena u kome živimo, omogućiti kreativno delovanje mladih, pokazati načine na koje računari, projektori, osvetljenje i drugi savremeni mediji mogu da pomognu mladima da otkriju i iskoriste svoje kreativne potencijale i zadovolje zahteve savremene publike. Lokalna mesna zajednica Bivolje je podržala našu inicijativu i ustupila napuštenu zgradu za potrebe projekta. Kamp će okupiti mlade ljude iz raznih zemalja u cilju razmene ideja i zajedničkog rada na renoviranju zgrade koja će postati prostor za kreativno delovanje mladih. Volonteri će pomoći da se raščisti teren koji pripada zgradi i izlazi na reku, što podrazumeva košenje trave, uklanjanje žbunja, granja i otpada. Radiće manje popravke fasade, kao i farbanje drvenarije, oslikavanje unutrašnjih zidova i reparaciju i redizajniranje starog nameštaja.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u kući, socijalnom centru za mlade, sa kuhinjom i zajedničkim toaletima i kupatilima, u dvokrevetnim sobama. Potrebno je poneti vreću za spavanje. Volonteri će samostalno pripremati obroke od namirnica koje će obezbediti organizator. Kuća se nalazi u blizini radnog mesta.

Opis lokacije:

Kruševac je grad koji se nalazi u središnjoj Srbiji, na reci Rasini i broji oko 75.000 stanovnika. U srednjem veku bio je prestonica Srbije.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Jedan dan kampa biće rezervisan za posetu obližnjim lokacijama: jezeru Ćelije i planini Jastrebac. Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa bogatim kulturnim i istorijskim nasleđem grada Kruševca. Održaćemo diskusije i radionice o mogućnostima da se napušteni prostori pretvore u korisne prostore.

Najbliži grad:

Kruševac