Popunjeno!

ARTOPOLIS II (Mural i grafiti), Kosjerić


Tema:

Umetnički program, organizovanje kvalitetnog slobodnog vremena za mlade

Datum:

od 27.07.2017. do 11.08.2017.

Šifra kampa:

VSS24

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

K-town Group http://artcamp.ktowngroup.org.rs

Opis posla:

 

Glavni koncept kampa je da se omogući mladim ljudima upoznavanje kroz prevazilaženje barijera međusobnim deljenjem vlastitih interesa i veština. Kamp se u mnogome oslanja na javne prostore Kosjerića kao i raspoložive resurse. Kroz njega će se učesnici okupiti oko ideje vizuelizacije svojih ideja bilo da su u pitanju oslikavanje murala i grafita, ili trodimenzionalne ekspresije poput umetnickih instalacija i vajarskih dela, tako da se kamp se može praktično podeliti u  dve grupe organizovane oko ideje „uličnih galerija“, sve u zavisnosti od preferencija učesnika. Umetnost koja je marginalizovana decenijama i označena kao subkultura, dobija legitimno mesto i prepoznaje se kao fenomen “ulične galerije”. Sinteza i saradnja između ove dve grupe zavisi od ideja i dogovora njenih članova. Prvih dana kampa, učesnici će se upoznati sa osnovama murala i grafita, kao i sa idejama drugih učesnika. Kamp nastoji da podstakne inovacije u vizuelnoj umetnosti, kao i da podstakne zajednički rad i razmenu.

Za učešće na ovom kampu potrebno je poslati motivaciono pismo. Do online formulara za slanje motivacionog pisma dolazi se klikom OVDE

Smeštaj i ishrana:

Smeštaj je obezbeđen u kućama lokalnih porodica sa obrocima u jednom od lokalnih restorana.

Opis lokacije:

Kosjerić je mali grad u Zapadnoj Srbiji (120 km južno od Beograda) poznat po prelepoj prirodi.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Biće organizovana jedna ekskurzija, kao i predavanja o sintezi i interakciji različitih vrsta umetničke ekspresije.

Najbliži grad:

Kosjerić, Valjevo

Posebne napomene:

Od učesnika se očekuje posedovanje osnovnih slikarskih veština. Opišite svoja umetnička znanja i iskustva u motivacionom pismu i pošaljite ga zajedno sa aplikacionim formularom.