Obrenovac poplave

ARTROPOLIS#2, Kosjerić


Tema:

Кosjerić, kao najmanja i najstarija opština u Zlatiborskom okrugu, već decenijama pati od nedostatka kulturnih, a može se reći i bilo kojih drugih društvanih dešavanja. Međunarodni umetnički kamp je pre svega usmeren na mlade, ali i ostale sugrađane kojima nudimo prozor u svet, drugačiji pogled na savremenu umetnost i kulturu življenja drugih ljudi i nacija. Svrha radionice zvuka je da se kombinuju pesme i zvuci iz celog sveta (uglavnom iz matičnih zemalja učesnika radionice) koristeći različite instrumente i povežu ih sve u jedno složeno izvođenje u skladu sa temom kampa.

Datum:

od 03.08.2019. do 18.08.2019.

Šifra kampa:

VSS17

Broj volontera:

10

Broj slobodnih mesta:

1

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Ideja o umetničkom kampu u Kosjeriću došla je iz Kluba prijateljstva koji je bio deo Centra za antiratnu akciju u Beogradu. Kamp je namerno izmešten iz centra Beograda kako bi lokalna zajednica imala koristi od međunarodnog kampa ali i kako bi dala šansu jednoj međunarodnoj grupi da istraže sve mogućnosti jednog manjeg grada u unutrašnjosti Srbije kao i okolnih prirodnih lepota. Ovo će biti 16-ta godina volonterskog kampa u Kosjeriću. http://artcamp.ktowngroup.org.rs

Opis posla:

Ideja ove radionice je zasnovana na interakciji slike i zvuka kao i šire komunikacije. Moguća je saradnja sa ostalim radionicama koje se u tim danima održavaju u Kosjeriću (Ulične galerije i Dečije radionice). Proces će biti podeljen u dve faze: Zvuk i prostori – učesnici će prenositi muziku za video materijal koji će biti snimljen na različitim lokacijama; Zvuk i boje – u saradnji sa radionicom murala, učesnici će kreirati nekoliko kompozicija koje su povezane sa muralima i grafitima koji će biti završeni u toku kampa.

Smeštaj i ishrana:

Smeštaj je obezbeđen u kućama lokalnih porodica sa obrocima u jednom od lokalnih restorana.

Opis lokacije:

Kosjerić je mali grad u zapadnoj Srbiji na oko 120 km od Beograda. U Srbiji je dobro poznat po prirodnim lepotama koje ga okružuju. Kosjerić je centar ruralnog turizma u Srbiji zbog sve većeg broja domaćinstava koje promovišu lokalne proizvode i kulturu. Izuzetan kvalitet voća iz ovog kraja kao i životinje koje slobodno lutaju po pašnjacima čine ovaj kraj sve primamljiviji domaćim ali i stranim turistima.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Biće organizovana jedna ekskurzija, kao i predavanja o sintezi i interakciji različitih vrsta umetničke ekspresije.

Najbliži grad:

Kosjerić

Posebne napomene:

Od učesnika se očekuje da imaju napredno znanje sviranja bar jednog instrumenta. Molimo vas da popunite motivaciono pismo na sledećem linku: https://istrazivaci.wufoo.com/forms/z1cr35w21max7en/


Prijavi se!