Popunjeno!

BELGRADE HIGHGARDEN, Pinosava


Tema:

zaštita životne sredine; rekonstrukcija

Datum:

od 01.08.2018. do 15.08.2018.

Šifra kampa:

VSS24

Broj volontera:

12

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

Centar za razvoj ideja je nevladina, neprofitna organizacija koja se bavi pronalaženjem i umrežavanjem ambicioznih i proaktivnih pojedinaca s ciljem poboljšanja kvaliteta života mladih u Pinosavi. Glavni zadaci organizacije su : promocija preduzetništva kod mladih kao i zaštita kulture i životne sredine. Centar za razvoj ideja je osnovan 2014. godine i od tada je organizovao nekoliko projekata u saradnji sa različitim organizacijama i institucijama.

Opis posla:

Glavni zadatak volontera biće uređivanje javnih površina u Pinosavi, predgrađu Beograda. Volonteri će biti zaduženi za sređivanje školskog dvorišta, ali i za ostavljanje motivacionih poruka na školskim tablama koje će deci na zanimljiv način preneti poruku o važnosti zelenih površina i pravilima kojih se moraju pridržavati. Takođe, volonteri će raditi na čišćenju i održavanju travnatih površina.

Iako je na samo 30 minuta od centra Beograda, glavnog grada Srbije, mentalitet stanovnika Pinosave približniji je mentalitetu ljudi iz unutrašnjosti, pa postoji velika potreba za mladim, svestranim ljudima koji će poslužiti kao most između lokalnog stanovništva i gostiju iz svih krajeva sveta.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u kući koja se nalazi na posedu Konjičkog kluba “Aleksandar” u Pinosavi. U sklopu kuće nalaze se tri spavaće sobe, dva kupatila, kuhinja i jedan dnevni boravak. Hranu će obezbediti organizator, ali će volonteri biti zaduženi za kuvanje. Nadamo se da će nas volonteri iznenaditi hranom tipičnom za predeo iz kog dolaze.

Opis lokacije:

Kamp će biti održan u Pinosavi, predgrađu Beograda. Pinosava ima oko 4000 stanovnika i nalazi se u blizini planine Avala, zaštićenog parka prirode. Ovo je idealna prilika za sve ljubitelje prirode da upoznaju deo Beograda poznat po bujnoj vegetaciji i prelepim predelima.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Planirano je da volonteri provedu jedan dan na Avali i upoznaju ovu divnu oazu Beograda. Volonteri će imati i mogućnost da upoznaju kulturu, istoriju i stanovništvo prestonice Srbije. U kampu će naučiti kako se brine o konjima, a moći će i da se oprobaju u jahanju. Tereni za fudbal i košarku su takođe blizu kampa. U okviru kampa organizovaće se i predavanja o važnosti zaštite životne sredine. Volonteri koji budu učestvovali na ovim predavanjima moći će da predstavljaju nacionalne parkove iz svjoih zemalja.

Najbliži grad:

Beograd