Popunjeno!

Da Temštica ponovo diše, Selo Temska, Stara planina


Tema:

EKO, Čišćenje deponije

Datum:

od 18.09.2020. do 20.09.2020.

Šifra kampa:

VSSN08

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

IDC

Opis posla:

Volonteri i zaposleni IDC-a (Udruženje građana inicijativa za razvoj i saradnju) realizovaće akciju raščišćavanja mini deponije kod manastira sv. Đorđe, selo Temska, Stara Planina. Za volontere je organizovan prevoz do sela Temska od Pirota dokle treba da dođu samostalno.

Smeštaj i ishrana:

Smeštaj u seoskim domaćinstvima (volonteri I zaposleni IDC-a su smešteni u dve kuće koje su u blizini jedna druge). Smeštaj je u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Hrana za volontere će biti pripremljena.

Opis lokacije:

Selo Temska nalazi se u podnožju Stare planine, na udaljenosti od oko 15km od Pirota. Akcija je smeštena ovde kako bismo upoznali lepote Stare planine, ali i zbog činjenice da je tema očuvanja reka Satre planine u fokusu već duže vreme.

Jezik:

Srpski

Slobodno vreme:

Prvi dan će biti organizovana zajednička večera u organizaciji predsednika Mesne zajednice Temska. Nakon posla biće organizovane društvene igre, obilazak okoline - manastira, kanjona reke Temšice, kupanje u reci - ukoliko vreme dozvoli. Nedelja: Nakon završetka akcije čišćenja obilazak prirodnih lepota sela Temska I okoline – kanjona reke, pećina I izletišta kod hidrocentrale “Temac”. Polazak za Beograd u 15h

Najbliži grad:

Pirot

Posebne napomene:

Ovom akcijom želimo da pružimo mali doprinos, svakako bez bilo kakvog političkog niti bilo kakvog drugog povezivanja sa organizacijom “Odbranimo reke Stare planine”, koja nam je ustupila kontakt sa MZ Temska u saradnji sa kojom će biti organizovana akcija. Za volontere je organizovan prevoz do sela Temska od Pirota dokle treba da dođu samostalno.