Popunjeno!

DAN MLADIH, Kragujevac


Tema:

Promocija interkulturalnosti, mira i prijateljstva među narodima.

Datum:

od 01.08.2017. do 14.08.2017.

Šifra kampa:

VSS40

Broj volontera:

15

Uzrast volontera:

15 - 17

Organizatori kampa:

UG Intereaktiv http://www.interaktiv.org.rs/

Opis posla:

Međunarodni dan mladih je manifestacija koja se u Kragujevcu organizuje od 2009. godine nizom kulturno-zabavnih aktivnosti. Cilj obeležavanja ovog dana je da se promoviše angažovanje mladih i njihovi kapaciteti da svet učine boljim mestom za život. Tema ovogodišnjeg obeležavanja dana mladih u Kragujevcu je promocija mira i prijateljstva.

Učesnici kampa će sa mladima sa lokala pripremiti i organizovati niz aktivnosti koje promovišu mir i prijateljstvo i kroz manifestaciju, obeležiti 12. avgust, Međunarodni dan mladih. Aktivnosti obuhvataju pripremu izložbe fotografija kao i kratkog filma „Kragujevac po meri mladih“ koji će prikazati Kragujevac očima učesnika kampa i mladih sa lokala, osmisliti i organizovati takmičenje u sportsko-zabavnim igrama u kojima će se nadmetati u mešovitim parovima, kao i kratak umetnički performans (forum teatar, pozorišnu predstavu ili rol plej) koji će biti izveden tokom manifestacije, a koji simbolizuje interkulturalnost.

Događaj se organizuje u centru grada, na otvorenoj sceni, u delu Velikog parka. Tokom kampa biće organizovane radionice fotografije od strane stručnih lica, koji će biti podrška mladima u pripremi izložbe. Pored pomenutih aktivnosti, manifestacija će obuhvatiti muzički i filmski program koji će organizatori kampa pripremiti kao deo propratnog programa manifestacije.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u iznajmljenom pansionu sa krevetima, toaletima sa tuševima i kuhinjom. Kuvaće u timovima od dvoje učesnika uz podršku osobe iz tima organizatora zaduženoj za kuvanje. Namirnice će obezbediti organizator.

Opis lokacije:

Kragujevac je smešten u Šumadiji, u centralnoj Srbiji, smešten na obali reke Lepenice i četvrti je grad po veličini u Srbiji.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Volonteri će imati organizovanu ekskurziju kao i obilazak Kragujevca uz posetu muzejima i kulturno-istorijskim mestima u gradu. Biće organizovane radionice o volontiranju i zaštiti životne sredine.

Najbliži grad:

Kragujevac