Popunjeno!

DOBRI DOBRE DOBRA, Selo Dobra, Golubac


Tema:

poboljšanje uslova za boravak i učenje učenika seoske osnovne škole

Datum:

od 04.08.2017. do 18.08.2017.

Šifra kampa:

VSS32

Broj volontera:

15

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

Omladina JAZAS-a Požarevac sa partnerima: Turističkom organizacijom Golubac, OŠ Branko Radičević iz Golubca i KZM Golubac. Omladina JAZAS-a Požarevac postoji od 1997. i promoviše volontiranje i aktivnosti mladih, unapređuje zdravlje i bezbednost mladih i kroz timski rad i istrajnost doprinosi razvoju civilnog društva.

Opis posla:

Ove godine projekat je usmeren na poboljšanje uslova za boravak i učenje učenika male seoske škole u selu Dobra. Volonteri će uređivati prostorije i fasadu osnovne škole (koju pohađaju učenici/ce iz dva sela: Dobra i Brnjica), kao i školsko dvorište. Radiće se na uređenju spoljašnjeg dela zida – fasade i oslikavanja iste muralima. Urediće školsko dvorište postavljanjem mobilijara za odmor i sportske aktivnosti učenika to: izradom i postavljanjem 4 klupe, dva stola, farbanjem ograde i obnavljanjem terena za odbojku (obeležavanje dimenzije terena, farbanje stubova noseće konstrukcije mreže za odbojku.

Smeštaj i ishrana:

Učesnici će biti smešteni u fiskulturnoj sali škole, gde će biti postavljene strunjače. Potrebno je poneti vreću za spavanje. Sala je opremljena toaletima i tuševima. Spolja će biti postavljen i jedan solarni tuš. Hranu će pripremati sami u okviru školske kuhinje od namirnica koje će obezbediti organizator. Poneki obrok će biti spremljen od strane organizatora ili doniran od lokalnog stanovništva.

Opis lokacije:

Selo Dobra nalazi se u Severoistočnoj Srbiji u okviru Nacionalnog parka Đerdap na 150 km od Beograda, 24 km od Golubca sedišta Opštine (gde je Dunav najširi i najuži u svom toku) i 30 km od Donjeg Milanovca.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

U slobodno vreme učesnici će biti upoznati sa bogatom florom i faunom Nacionalnog parka Đerdap, biće organizovan izlet do lokalnog manastira, obilazak Golubačke tvrđave, Trajanove table i Muzeja Lepenski vir i poseta etno muzeju. Biće organizovane radionice učenja starih srpskih igara, sportske aktivnosti, pecanje na plovak, vožnja katamaranom, i poseta festivalu Dana Mladih u Golupcu.

Najbliži grad:

Golubac