DOBRI DOBRE DOBRA, Selo Dobra, Golubac


Tema:

poboljšanje uslova za boravak i učenje učenika seoske osnovne škole; zaštita životne sredine; ruralni razvoj

Datum:

od 06.08.2018. do 20.08.2018.

Šifra kampa:

VSS28

Broj volontera:

15

Broj slobodnih mesta:

3

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

Omladina JAZAS-a Požarevac sa partnerima: Turističkom organizacijom Golubac, OŠ Branko Radičević iz Golubca i KZM Golubac. Omladina JAZAS-a Požarevac postoji od 1997. i promoviše volontiranje i aktivnosti mladih, unapređuje zdravlje i bezbednost mladih i kroz timski rad i istrajnost doprinosi razvoju civilnog društva.

Opis posla:

Nakon veoma uspešnog prošlogodišnjeg kampa koji je bio usmeren na poboljšanje uslova za boravak i učenje učenika male seoske škole u selu Dobra, gde su volonteri uređivali prostorije i fasadu osnovne škole (koju pohađaju učenici/ce iz dva sela: Dobra i Brnjica), kao i školsko dvorište, ove godine želimo da poboljšamo uslove seoskog bazena koji se nalazi ispred zgrade osnovne škole.
Volonteri će raditi na čišćenju i farbanju bazena, konstrukciji drvenih klupa, stolova i suncobrana, kao i na sređivanju okoline. Takođe, posao će obuhvatiti i raščišćavanje obale Dunava ručnim alatima, sadnju novih sadnica i unapređenju okoline. Poslednji zadatak je unapređenje dela korita Dobranske reke u dužini od 1km od škole do Dunava.

Smeštaj i ishrana:

Učesnici će biti smešteni u fiskulturnoj sali škole, gde će biti postavljene strunjače. Potrebno je poneti vreću za spavanje. Sala je opremljena toaletima i tuševima. Spolja će biti postavljen i jedan solarni tuš. Hranu će pripremati sami u okviru školske kuhinje od namirnica koje će obezbediti organizator. Poneki obrok će biti spremljen od strane organizatora ili doniran od lokalnog stanovništva.

Opis lokacije:

Selo Dobra nalazi se u Severoistočnoj Srbiji u okviru Nacionalnog parka Đerdap na 150 km od Beograda, 24 km od Golubca sedišta Opštine (gde je Dunav najširi i najuži u svom toku) i 30 km od Donjeg Milanovca.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

U slobodno vreme učesnici će biti upoznati sa bogatom florom i faunom Nacionalnog parka Đerdap, biće organizovan izlet do lokalnog manastira, obilazak Golubačke tvrđave, Trajanove table i Muzeja Lepenski vir i poseta etno muzeju. Biće organizovane radionice učenja starih srpskih igara, sportske aktivnosti, pecanje na plovak, vožnja katamaranom, i poseta festivalu Dana Mladih u Golupcu.

Najbliži grad:

Golubac

Posebne napomene:

Poželjna su prethodna iskustva u farbanju I baštovanstvu. Ponesite sa sobom letnju garderobu i kupaće kostime.Neophodno je da imate i toplu odeću zbog noći koje mogu biti hladne, kao i udobnu obuću zbog obilaska okoline. Vreća za spavanje je neophodna!


Prijavi se!