Popunjeno!

DRUGARIJADA – kamp prijateljstva, Brzeće, Brzeće, Kopaonik


Tema:

U pitanju je kamp čiji je cilj kreiranje podsticajne sredine koja podržava razvoj pozitivnih životnih veština, izražavanje individualnosti i sticanja novih iskustava kod dece uzrasta od 7 do 10 godina. Kroz različite edukativne i sportske radionice, programe i zajedničke aktivnosti deca imaju prilike da steknu nova znanja, nauče nove veštine, zdrave navike, bave se sportom i ostvare nova poznanstva i prijateljstva.

Datum:

od 15.09.2019. do 21.09.2019.

Šifra kampa:

VSS31

Broj volontera:

2

Uzrast volontera:

21-25

Organizatori kampa:

Fondacija Novak Đoković

Opis posla:

Drugarijada – kamp prijateljstva – je kamp humanitarnog karaktera, koji Fondacija Novak Đoković organizuje za decu koja pohađaju nastavu I-IV razreda u izdvojenim, kombinovanim odeljenjima u ruralnim predelim Srbije. U pitanju je kamp čiji je cilj kreiranje podsticajne sredine koja podržava razvoj pozitivnih životnih veština, izražavanje individualnosti i sticanja novih iskustava kod dece uzrasta od 7 do 10 godina. Kroz različite edukativne i sportske radionice, programe i zajedničke aktivnosti deca imaju prilike da steknu nova znanja, nauče nove veštine, zdrave navike, bave se sportom i ostvare nova poznanstva i prijateljstva. Ove godine na Drugarijadi će učestvovati oko 130 dece i njihovih 16 učitelja.

 

Smeštaj i ishrana:

Organizacija, volonteri, kao i svi saradnici, deca i učitelji biće smešteni u hotelu Junior u Brzeću (Kopaonik). Volonteri će biti smešteni u trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama sa kupatilom (TV, WiFi). Obroci – doručak, ručak i večera sa dve užine – biće obezbeđeni svakog dana za sve učesnike. Ukoliko postoji intolerancija na određene namirnice ili poseban režim ishrane bitno je naglasiti kako bismo mogli na vreme da iskomuniciramo sa kuhinjom hotela. Troškove smeštaja, prevoza i ishrane biće obezbeđeni od strane Fondacije.

Opis lokacije:

Brzeće je mesto podno planine Kopaonik, udaljeno oko 260 km od Beograda. Fondacija bi volontere sačekala na aerodromu, a potom bi se uputili na krajnje odredište – Brzeće. Po dolasku volontera, planiran je obrok, mini-odmor, sastanak celog tima i na kraju interaktivno predavanja za sve volontere kako bi se upoznali i razmenili iskustva. Posle svakog obroka, sledi kratka pauza za volontere koju mogu iskoristiti u holu hotela ili van njega.

Jezik:

englesi i srpski

Slobodno vreme:

Svaki dan je isplaniran aktivnostima od ujutro do uveče, ali svakako nakon večernjih aktivnosti volonteri su slobodni da koriste svoje vreme i sadržaje u sklopu hotela.

Najbliži grad:

Brus

Posebne napomene:

Obavezno prethodno iskustvo na sličnim kampovima za decu, izražen timski duh/rad u grupi, poznavanje engleskog jezika, a u idealnom slučaju i elementarno poznavanje srpskog jezika. Sve aktivnosti se odvijaju na srpskom jeziku, ali komunikacija sa volonterima je predviđena na engleskom.