Popunjeno!

ECO UPGRADE, Bački Petrovac


Tema:

Datum:

od 15.07.2017. do 27.07.2017.

Šifra kampa:

VSS15

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

„YMCA Serbia“ je organizacija koja je usmerena na rad sa decom i omladinom (uglavnom između 8 i 30 godina starosti). Naš cilj je da podržimo lični razvoj dece i mladih, tako što organizujemo aktivnosti za njihovo slobodno vreme, koje im omogućavaju kvalitetniji život i ispunjenije slobodno vreme na način koji je za njih najbolji. O organizaciji više možete da se informišete na ovom linku https://www.facebook.com/ymcabpetrovac/

Opis posla:

Plan ovogodišnjeg kampa je nastavak renoviranja prostorija Omladinskog centra, čišćenje i uređenje zelenih površina oko njega i uvođenje ekoloških navika u svakodnevnom životu u Centru. Ovaj rad Kamp je atraktivna opcija za mlade ljude koji žele da se uključe u aktivnosti zaštite životne sredine i renoviranja. Rad obuhvata prikupljanje smeća i reciklažu, sađenje, čišćenje i uređenje zelenih površina (Park, ribnjak, vrt, školsko igralište), kao i izradu nameštaja od korišćenih materijala (od drvenih paleta) i renoviranje starog nameštaja, kao i krečenje prostorija. Manja čišćenja i radovi na uređenju zelene površine biće učinjeni na obližnjem drvenom letnjikovcu na kanalu Dunav -Tisa-Dunav.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u prostorijama Turističke organizacije Bački Petrovac. Kuhinja, toaleti i tuševi su obezbeđeni na mestu boravka. Volonteri će sami pripremati obroke od namirnica koje će obezbediti organizator.

Opis lokacije:

Bački Petrovac je gradić od oko 6000 stanovnika, smešten na 25km od Novog Sada. Tipično je vojvođansko poljoprivredno mesto, staro više od 260 godina, poznato po svojoj slovačkoj tradiciji.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Biće organizovane ekskurzija do Novog Sada, kao i različita predavanja i radionice na teme lokalne kulture i istorije kao i zaštite životne sredine.

Najbliži grad:

Novi Sad