Popunjeno!

„EKSTREMNO“ VOLONTIRANJE, Užice


Tema:

Uživajte u ekstremnom sportu i ostavite svoj trag u kanjonu jedne od najlepših planinskih reka Srbije!

Datum:

od 13.07.2017. do 24.07.2017.

Šifra kampa:

VSS13

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Vodičko udruženje Kapedunum

Opis posla:

Okružen živopisnom prirodom i kanjonom reke Đetinje, brojnim biciklističkih i pešačkim stazama grad Užice je sve više posećen od strane ekološki osvešćenih turista, zaljubljenika u prirodu i mladih putnika koji žele da upoznaju manje gradove u Srbiji. Volonteri će pomoći organizaciju takmičenja u ekstremnom biciklizmu – planinskom spustu na Torniku, tako što će uz pomoć lokalnih volontera pripremati biciklističku stazu (uklanjati kamenje, obeležavati pravce, pomoći u fiksiranju prepreka) i zatim fotografisati trku u promotivne svrhe. Pomoći će izgradnju pešačko-planinarske staze kroz klisuru Đetinje tako što će raščišćavati otpatke i rastinje u klisuri reke Đetinje. Volonteri mogu očekivati da se lokalno stanovništvo uključi u rad.

Smeštaj i ishrana:

U hostelu u četvorokrevetnim sobama sa zajedničkim toaletima i tuševima. Volonteri će samostalno pripremati obroke od namirnica koje će obezbediti organizator.

Opis lokacije:

Užice je grad u Zapadnoj Srbiji koji se geografski nalazi u samom centru svetski poznatih turističkih atrakcija kao što su Mokra Gora, Drvengrad, Nacionalni Park Tara, Zlatibor, Sirogojno, kućica na Drini itd. Sam grad se nalazi na korak od netaknute prirode i idealan je za aktivni odmor, pešačenje vožnju biciklom, parglajding, sportsko penjanje itd. Užice ima značajno kulturno istorijsko nasleđe počevši od njegovog spominjanja u Dubrovačkim spisima iz 14og veka čiji je svedok srednjovekovno utvrđenje „Stari Grad“ koji još uvek stoji na samom obronku grada pružajući izvanredan pogled na grad. U gradu se nalazi prva hidroelektrana u Evropi a druga u svetu izgrađena po Teslinim principima. Ono što je verovatno najpoznatija istorijska vrednost grada jeste Užička Republika - prva oslobođena teritorija u drugom svetskom ratu.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Volonterima će biti organzovana ekskurzija uz pratnju vodiča tokom koje će biti upoznati sa prirodnim i kulturno-istorijskim vrednostima okoline Užica. Takođe će učestvovati u radionicama na temu zaštite životne sredine.

Najbliži grad:

Užice

Posebne napomene:

Volonteri treba da ponesu sopstveni foto aparat ili kameru.