Popunjeno!

FESTIVAL STAROG RIMA – u septembru, Sremski Karlovci


Tema:

promocija kulturne baštine; kvalitetno slobodno vreme mladih i dece

Datum:

od 07.09.2017. do 19.09.2017.

Šifra kampa:

VSS39

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

Pokret gorana Vojvodine (PGV) je neprofitna, nevladina, organizacija osnovana 1960. godine. Misija organizacije je stvaranje ambijenta za aktivno i odgovorno učešće zajednica u održivom razvoju kroz obrazovanje, aktivizam, promociju, zastupanje i saradnju na svim nivoima. Osnovne teme kojima se bavi organizacija su održivi razvoj i zaštita životne sredine, te razvoj mladih,dece i volonterizma. www.pgv.org.rs.

Opis posla:

Ovo će biti deveti put da se ovaj kamp organizuje u Sremskim Karlovcima, za vreme Festivala vina. Početna ideja je bila da se obezbede alternativni načini korišćenja popodnevnog vremena, za posetioce Festivala, zbog nedostatka interesantnih programa za vreme ovog doba dana, i takođe da se pomogne sa promocijom samog festivala. Pre tri godine odlučeno je da će fokus biti na edukacijskim i kreativnim programima, korišćenjem raznovrsnih radionica i aktivnosti, koje su pokazale posetiocima Festivala kako su živeli stari Rimljani i nastavićemo to da radimo i ove godine. Volonteri će pomoći oko pripremanja Festivala, organizovanjem događaja za decu i mlade na temu Rimskog carstva i njegovom uticaju na oblast. Volonteri će pripremiti dekoraciju, igre i radionice za ovaj događaj. Postojaće i mogućnost da se organizuje kratka emisija, s obzirom da će biti postavljena pozornica na mestu događaja. Takođe, volonteri će asistirati u promociji ovog događaja.

 

Smeštaj i ishrana:

Smeštaj će biti u potpuno opremljenom Omladinskom centru. Ručak će biti služen u obilžnjem restoranu, dok će doručak i večeru volonteri sami pripremati od namirnica koje će obezbediti organizator. Mala, ali u potpunosti funkcionalna kuhinja će biti na raspolaganju.

Opis lokacije:

Sremski Karlovci su smešteni na Fruškoj Gori, odmah pored reke Dunava, blizu Novog Sada. To je mali, slikoviti grad sa bogatom prošlošću i predstavlja centar srpske kulture i duhovnosti. Sredinom septembra, održava se tradiocionalan Vinski festival koji okuplja najbolje proizvođača vina iz ove oblasti. U jednom delu istorije, ovaj grad je bio teritorija Rimskog carstva, i smatra se da je jedan od vladara doneo grožđe sa Sicilije u ovu oblast.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Učesnici kampa će imati priliku da steknu veštine organizacije događaja, prireme i implementacije radionica/aktivnosti za mlade i decu. Biće organizovana radionica o održivosti kampa, gde će učesnici moći da se upoznaju s pomenutim konceptom i trendovima u Evropi i Svetu. Takođe, učesnici će imati prezentaciju o 'Ekološkom centru Radulovački', gde će moći da se upoznaju sa konceptima održivosti. Biće organizovana tura razgledanja Novog Sada uz pratnju vodiča.

Najbliži grad:

Sremski Karlovci