Popunjeno!

GODINE SU SAMO BROJ I, Beograd


Tema:

Međugeneracijska saradnja, briga o starijim osobama

Datum:

od 24.04.2017. do 06.05.2017.

Šifra kampa:

VSS 02

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

Gerontološki centar Bežanijska kosa ima bogato iskustvo u angažovanju volontera, a 2016. je organizovao svoj prvi volonterski kamp i ostvareni su sjajni rezultati na zadovoljstvo stanovnika Doma i volontera. Zato su odlučili da ovo iskustvo ponove. Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo na još jedan volonterski kamp među ovom divnom grupom ljudi. Oni su verovatno najkul matorci u Beogradu! Pogledajte njihov kalendar za 2017: http://www.blic.rs/galerija/naslovna/deke-i-bake-kao-tinejdzeri-korisnici-gerontoloskog-centra-beograd-vole-sve-sto-vole/rb3867e U Centru stanuje oko 600 osoba što ga čini najvećim u Srbiji i jednim od najvećih u Evropi. Građen je po savremenim građevinskim standardima i zapošljava stručna lica koja se brinu o stanarima i stvaraju atmosferu slobode i solidarnog života u zajednici.

Opis posla:

Ideja za organizaciju volonterskog kampa proizilazi iz potrebe za pomoći u poboljšanju uslova života za odrasle i stare osobe koje su smeštene u domove. Volonteri će biti angažovani na radu sa starim osobama, stanovnicima centra “Bežanijska kosa”. Učestvovaće u kreativnim radionicama, planiranim sa profesionalcima. Pored toga održavaće baštu, raditi na uređenju dnevnog boravka, izvoditi stanare u šetnju i provoditi deo vremena sa njima.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u sobama centra za negu starih osoba “Bežanijska kosa” sa pripadajućim toaletima i tuševima. Obroci će takođe biti servirani u Centru.

Opis lokacije:

Bežanijska kosa je deo Beograda i pripada opštini Novi Beograd.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

U slobodno vreme biće organizovan izlet na kom će učesnići upoznati kulturno i istorijsko nasleđe Beograda. Volonteri će imati obuke na temu komunikacije sa starijim osobama i o ispunjavanju njihovih potreba.

Najbliži grad:

Beograd