Popunjeno!

HUMANOST NA DAR, Novi Pazar


Tema:

Međugeneracijska saradnja, briga o starijim osobama.

Datum:

od 26.04.2017. do 06.05.2017.

Šifra kampa:

VSS 05

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

Centar za razvojnu politiku i saradnju

Opis posla:

Volonterski kamp se organizuje kao zajednička inicijativa više partnerskih organizacija sa ciljem promocije humanosti i solidarnosti u poboljšanju uslova života za odrasle i stare osobe koje su smeštene u domove. Domsko odelјenje za odrasle i starije “Novi Pazar” je ustanova socijalne zaštite koja je namenjena socijalno- zdravstvenoj zaštiti starih lica, sa očuvanim psiho-fizičkim sposobnostima. Volonteri će biti angažovani u radu sa starijim osobama, stanovnicima centra “Dom za stare”, i to: šetnji i druženju sa korisnicima, igranju društvenih igara (šah, monopol, karte, i sl.), učešću u kreativnim radionicama (izrada ikebana, sapuna, pletenje, heklanje, itd.), baštovanskim radovima, radu u vešeraju i čišćenju zajedničkih prostorija. Učesnici će pomoći u organizaciji zabavne večeri “Vesele 60-e” i veče sa mađioničarem.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u sobama centra za negu starih osoba sa pripadajućim toaletima i tuševima. Obroci će takođe biti servirani u Centru. https://goo.gl/moIQk3

Opis lokacije:

Novi Pazar je grad u jugozapadnoj Srbiji, koji se nalazi se na 290 km južno od Beograda, na deonici starog puta koji preko Ibarske magistrale vodi prema Podgorici i Jadranskom moru. Novi Pazar je multietnička sredina i dinamičan grad u kom živi veliki broj mladih ljudi. Lociran je u dolini reka Jošanice, Raške, Deževske i Ljudske, na nadmorskoj visini od 496 m. Okružen je visokim planinama Golijom i Rogoznom i Pešterskom visoravni. Kraj je bogat prirodnim lepotama, kao i vrednom kulturnom baštinom. Tokom kampa biće organizovano nekoliko predavanja i radionica u Kancelarijama za mlade u Novom Pazaru i Tutinu na sledeće teme: prezentacija aktuelnih konkursa Međunarodnih kampova, predstavlјanje programa MLADI SU ZAKON i veština komunikacije sa starijim osobama.

Jezik:

Srpski

Slobodno vreme:

U slobodno vreme biće organizovan izlet na kom će učesnići upoznati kulturno i istorijsko nasleđe Novog Pazara i okoline.

Najbliži grad:

Novi Pazar