Popunjeno!

IGRAJ KAO DA NIKO NE GLEDA, Bački Petrovac


Tema:

kultura i kulturno nasleđe; zaštita životne sredine

Datum:

od 03.09.2018. do 14.09.2018.

Šifra kampa:

VSS31

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

„YMCA Serbia“ je organizacija koja je usmerena na rad sa decom i omladinom (uglavnom između 8 i 30 godina starosti). Naš cilj je da podržimo lični razvoj dece i mladih, tako što organizujemo aktivnosti za njihovo slobodno vreme, koje im omogućavaju kvalitetniji život i ispunjenije slobodno vreme na način koji je za njih najbolji. O organizaciji više možete da se informišete na ovom linku https://www.facebook.com/ymcabpetrovac/

Opis posla:

Ovaj kamp je atraktivna opcija za mlade ljude koji žele da se uključe u aktivnosti zaštite životne sredine i renoviranja. Plan ovogodišnjeg kampa je nastavak renoviranja prostorija Omladinskog centra, čišćenje i uređenje zelenih površina oko njega i uvođenje ekoloških navika u svakodnevni život Centra. Rad obuhvata prikupljanje smeća i reciklažu, sađenje, čišćenje i uređenje zelenih površina (park, ribnjak, vrt, školsko igralište), kao i izradu nameštaja od korišćenih materijala (od drvenih paleta) i renoviranje starog nameštaja, krečenje prostorija.

Pored toga, učesnici će imati priliku da učestvuju u stvaranju koreografije za folklor, vežbanju i otkrivanju različitih stilova igre. Volonteri udruženja „YMCA“ će u saradnji sa iskusnim koordinatorima voditi radionice folklora. Očekuje se da će u radionicama učestvovati i igrači iz različitih regiona Vojvodine, sa svojim jedinstvenim stilom igre kako bi se obogatio program kampa. Pred završetak kampa, biće organizovan nastup gde će učesnici imati priliku da prikažu sve što su naučili na gradskom događaju koji se u budućnosti vidi kao godišnji festival.

Nadamo se da će nam doći kreativni volonteri. Napišite nam u prijavi na koji ste način vi kreativni!

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u prostorijama Turističke organizacije Bački Petrovac. Kuhinja, toaleti i tuševi su obezbeđeni na mestu boravka. Volonteri će sami pripremati obroke od namirnica koje će obezbediti organizator.

Opis lokacije:

Bački Petrovac je gradić od oko 6000 stanovnika, smešten na 25km od Novog Sada. Tipično je vojvođansko poljoprivredno mesto, staro više od 260 godina, poznato po svojoj slovačkoj tradiciji.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Biće organizovane ekskurzija do Novog Sada, kao i različita predavanja i radionice na teme lokalne kulture i istorije kao i zaštite životne sredine.

Najbliži grad:

Novi Sad