Stara Pazova

FULL HOUSE #1, Beograd-Zemun


Tema:

Datum:

od 11.07.2020. do 26.07.2020.

Šifra kampa:

VSS03

Broj volontera:

6

Broj slobodnih mesta:

2

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Evo ruka je organizacija roditelja dece sa smetnjama u razvoju koja neguje aktivan pristup rešavanja problema u zajednici i od svog osnivanja deluje u različitim poljima socijalne inkluzije dece sa invaliditetom i ostalih ranjivih grupa. Posebno radimo na povezivanju lokalne zajednice i podizanju svesti javnosti o problemima i rešenjima problema ove dece i članova njihovih porodica. U okviru naših redovnih aktivnosti bavimo se uzgojem povrća u plastenicima (paradajz i paprika) i proizvodnjom zimnice (ajvar, sok, džem) u cilju obezbeđivanja finansijskih sredstava za naše aktivnosti i održivost inkluzivnog centra koji smo pokrenuli 2013 godine u Zemun Polju. U ovom centru, pored raznih javnih događaja, volonterskih akcija i inkluzivnih kreativnih i sportskih sadržaja, svakog leta organizujemo Letnju školu-dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju, kao konkretnu pomoć deci i roditeljima. U toku 2019. godine zahvaljujući sinergiji različitih aktivnosti (omladinski letnji kampovi, zapošljavanje osoba sa invaliditetom, proizvodnja domaće hrane i boravak za decu i mlade sa invaliditetom) uspeli smo da pilotiremo novi koncept rada sa ranjivim grupama u zajednici. Organizacija ima dobru vidljivost u medijima i na društvenim mrežama: http://evoruka.org/

Opis posla:

Svakog leta tokom jula i avgusta u Zemun Polju, predgrađu Beograda, organizujemo letnji dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju školskog uzrasta. Кako su jul i avgust ujedno meseci u kojima ima najviše posla u proizvodnji povrća (paradajza i paprike), dešava nam se često da nam se poslovi sa korisnicima i poljoprivredom prepliću. Ovaj kamp će pomoći deci sa smetnjama u razvoju koja su korisnici boravka jer će im se tako proširiti socijalna mreža prijatelja, pomoći će zaposlenima u boravku jer će rad sa decom biti mnogo kvalitetniji i pristup individualniji i pomoći će celoj našoj organizaciji da „pregura“ ovaj period sa najvećim obimom posla. Boravak je inače ima međugeneracijski pristup i inkluzivnog je karaktera, tako da često dolaze i deca koja nemaju smetnje (braća i sestre i zainteresovana deca iz komšiluka) i ostali zainteresovani ljudi svih uzrasta, tako da je ovo lepa prilika za razmenu znanja i nova poznanstva ali i učenje jezika.

Na ovom kampu volonteri će imati priliku da 4 dana nedeljno organizuju aktivnosti za decu u boravku zajedno sa defektolozima.Takođe pomagaće u organizaciji i funkcionalnosti samog inkluzivnog centra(pomoć pri kuvanju, održavanju higijene…) Na ovom kampu fokus će biti na likovnim/umetničkim radionicama iz kojih će se nadamo se izroditi prava umetnička dela. Ostatak vremena planirano je da volonteri, zajedno sa korisnicima dnevnog boravka učestvuju u održavanju imanja (dva plastenika) i proizvodnji domaće zimnice (sok i džem od kajsija). Za ovaj kamp neophodno je poslati i Motivaciono pismo.

Smeštaj i ishrana:

Smeštaj volontera će biti organizovan u neposrednoj blizini inkluzivnog centra. Potrebno je poneti vreću za spavanje. Volonteri će imati obezbeđene namirnice za samostalno pripremanje doručka i večere. Zajednički ručak za korisnike i volontere pripremaće zaposleni u inkluzivnom centru uz pomoć volontera.

Opis lokacije:

Radni kamp biće smešten u Zemun polju, na periferiji Beograda.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Radni kamp biće smešten u Zemun polju, na periferiji Beograda. Planirana je ekskurzija do Zemuna, obilazak Gardoša i ostrva Lido. U slobodno vreme, volonteri mogu da posete i ostale znamenitosti Beograda kao što su Kalemegdanska tvrđava, Veliko ratno ostrvo i druge.

Najbliži grad:

Beograd

Posebne napomene:

Potrebno je da volonteri budu visoko motivisani za druženje i rad sa decom ali i da žele da učestvuju u ostalim redovnim aktivnostima centra kao što su proizvodnja domaće hrane jer je to način na koji naše udruženje inače privređuje (socijalno preduzetništvo). Takođe je neophodno da volonteri imaju osnovne umetničke veštine i sklonost ka umetničkom izražavanju. Za ovaj kamp, pored prijave, neophodno je poslati i motivaciono pismo na incoming@mis.org.rs


Prijavi se!