Popunjeno!

IZ KOG STE „C’EST LA VIE“, Bikovo


Tema:

Želiš da budeš deo ekipe koja je uspela da „prodrma“ svakodnevicu i organizuje „Seoske igre bez granica“? Igraj se, jer igra je kriva što nikada ne odrestemo!

Datum:

od 05.07.2017. do 19.07.2017.

Šifra kampa:

VSS10

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Udruženje građana "Bikovo"

Opis posla:

„Seoske igre bez granica“ u Bikovu će biti organizovane deveti put, a od prošle godine učešće inostranih volontera daje igrama međunarodni karakter. Volonteri će doprineti pozitivnim primerom kako na kreativan i zabavan način može da se za vrlo kratko vreme mesto stanovanja učini prijatnijim za život. Volonteri će podići kvalitet ove seoske manifestacije. Aktivnost volontera će biti usmerena na podršku manifesticiji tehničkom smislu: obnoviće stare rekvizite i sprave za igre, napraviti neke nove, pokositi travu i očistiti park na kome se održavaju igre, napraviti i postaviti 10 kanti za smeće i deliti letke za promociju Seoskih igara. Osim podrške Seoskim igrama, učesnici će zajedno sa lokalnim volonterima urediti dve kuće socijalno ugroženih osoba u selu. što podrazumeva košenje trave, usisavanje, brisanje prozora, uređenje dvorišta i sl.

Volonteri će napraviti tim koji će biti jedan od učesnika igara.

Smeštaj i ishrana:

Na salašu smeštenom na obodu sela Bikovo, 500m od centra sela. Salaš je autentično staro poljoprivredno imanje, istinski spomenik kulture sa velikim dvorištem, baštom i pomoćnim objektima (letnjikovcima, radionicama, itd) u kome je sačuvan duh „starih vremena“. Volonteri treba da budu spremni na bazične uslove stanovanja, spoljašnji toalet i solarni tuš. Potrebno je poneti vreću za spavanje. Učesnici će sami spremati doručak i večeru, dok će ručak biti pripreman od strane lokalnog stanovništva i u maniru domaćinstava ovog sela. Vegetarijanska i veganska hrana će biti omogućena prema zahtevu.

Opis lokacije:

Bikovo je selo u Srbiji koje pripada opštini Subotica. Ima 1,487 stanovnika, uglavnom Hrvata, Srba, Mađara i Bunjevaca. Lokalno stanovništvo je uglavnom angažovano u poljoprivredi ili su zaposleni u Subotici. U slobodno vreme imaćemo predavanje o našem mestu i Srbiji kako bi se volonteri bolje upoznali sa mestom, kulturom i istorijom našeg naroda.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

U slobodno vreme volonteri će učestvovati svakodnevnom životu sa lokalcima. Učesnicima će biti organizovana poseta Subotici i Međunarodnom filmskom festivalu na Paliću.

Najbliži grad:

Subotica