Popunjeno!

IZ KOG STE „C’EST LA VIE“, Bikovo


Tema:

Želiš da budeš deo ekipe koja je uspela da „prodrma“ svakodnevicu i organizuje „Seoske igre bez granica“? Igraj se, jer igra je kriva što nikada ne odrastemo!

Datum:

od 04.07.2018. do 18.07.2018.

Šifra kampa:

VSS09

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Lokalna organizacija “Bikovo” ovaj kamp organizuje po treći put. Letnji festival “Seoske igre bez granica” će biti organizovan deseti put, a tokom protekle dve godine učešće stranih volontera dalo je međunarodni karakter Igrama. Volonteri će doprineti ideji domaćina, kako bi, ovim festivalom, poboljšali kvalitet života onima koji žive u selu i pokazali koliko malo je potrebno za ispunjeno i zabavno leto na selu. Međunarodni volonteri doprineće vrednosti ovog seoskog događaja.

Opis posla:

„Seoske igre bez granica“ u Bikovu će biti organizovane deveti put, a treći put učešće inostranih volontera daje igrama međunarodni karakter.
Zadaci će biti vezani za tehničku podršku cele manifestacije (obnavljanje stare i pravljenje nove opreme/instalacija za igre) i programsku podršku (učestvovanje u pripremi i realizaciji Seoskih i Dečijih igara). Kao dodatna podrška Seoskim igrama, uz pomoć lokalaca, volonteri će raditi na čišćenju i održavanju seoskog fudbalskog kluba i njegovog terena (košenje travnjaka, uklanjanje korova, skupljanje smeća, krečenje prostorija kluba, sređivanje svlačionica, popravljanje tuševa…). Volonteri bi trebalo da očekuju manualni rad, čišćenje, krečenje i rad sa alatom.

Ovim želimo da povećamo interesovanje mladih ljudi za sport i socijalizaciju, pošto je naš klub jedan od retkih u okolini. Želimo da stvorimo prilike mladim ljudima, kako bi ostali u selu, ali i kako bismo održali klub koji je počeo da pada u senku.

Smeštaj i ishrana:

Smeštaj će biti na farmi na ivici sela Bovin, 500m od centra sela. Farma je autentično staro poljoprivredno imanje, pravi spomenik “starih vremena”, sa velikim dvorištem, baštom i letnjikovcima, radionicama itd. Volonteri treba da budu spremni na jednostavne uslove života, poljski wc i solarni tuš, ali unutra postoje pravi kreveti za spavanje. Neophodno je poneti vreću za spavanje. Učesnici će sami pripremati doručak i večeru, dok će ručak spremati lokalna domaćinstva u duhu običaja ovog sela. Vegetarijanska i veganska hrana biće obezbeđena ukoliko bude potrebno.

Opis lokacije:

Bikovo je blizu Subotice, na severu Srbije (blizu granice sa Mađarskom). Ima 1.487 stanovnika, uglavnom Hrvata, Srba, Mađara i Bunjevaca. Lokalna populacija uglavnom se bavi poljoprivredom ili je zaposlena u Subotici. Volonteri će biti jedan od timova koji učestvuju u Igrama.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

U slobodno vreme, volonteri će uživati u svakodnevnom letnjem životu sa stanovnicima, učestvovati u časovima učenja jezika i raznim radionicama. Biće organizovana poseta Subotici i Internacionalnom palićkom filmskom festivalu, kao i jahanje konja uz pomoć instruktora.

Najbliži grad:

Subotica

Posebne napomene:

Iskustvo iz prethodnih godina pokazalo nam je da lokalnom stanovništvu nedostaje znanje engleskog jezika za efikasnu komunikaciju sa volonterima. Sa namerom da se to promeni, kao slobodne aktivnosti organizovaćemo časove jezika i različite radionice za okupljanje.