KAD JE CVETALA TISA, Titel


Tema:

zaštita životne sredine

Datum:

od 13.08.2018. do 24.08.2018.

Šifra kampa:

VSS13

Broj volontera:

10

Broj slobodnih mesta:

1

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Javno preduzeće „Titelski breg” koordinira i organizuje aktivnosti u cilju zaštite i održavanja prirodnih i kulturnih izvora značajnog prirodnog staništa „Titelski breg”. Takođe, organizuje događaje, kako bi promovisao prirodne, kulturne i turističke potencijale. Ovo je četvrta godina organizovanja radnih kampova, kako bi se stanište sačuvalo.

Opis posla:

Volonteri će raditi na revitalizaciji staništa: sečenje i odstranjivanje korova, odlaganje smeća, izrada i postavljanje kućica za ptice i oglasnih tabli (upotrebom ručnih alata), fotografisanje i rad na izradi internet prezentacije prirodnog staništa „Titelski breg”. Zajednička aktivnost biće organizovana i sa lokalnom zajednicom Titel.

Smeštaj i ishrana:

U prostorijama preduzeća „Titelski breg”. Prema tome, potrebno je poneti spavaće vreće, jastuke itd. Sobe su opremljene toaletima. Biće ugrađeni tuševi na solarno zagrevanje. Volonteri će samostalno pripremati obroke, koristeći hranu i sastojke obezbeđene od strane organizatora.

Opis lokacije:

Titelski breg je lesna zaravan koja se prostire na 18km dugom području AP Vojvodine, u severnoj Srbiji. Nalazi se blizu reke Tise i grada Titela. Iako je sam breg visok tek 128m, budući da je Vojvodina najveća evropska ravnica, kada se nalazite na bregu, imate osećaj da stojite na ostrvu okruženom morem. Titelsko ušće dveju reku, kao i prostrano zelenilo, ostavljaju nezaboravan utisak.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Tokom boravka, biće organizovane ekskurzije brodićem na Tisi. Volonteri će takođe imati priliku da borave na predivnim titelskim plažama, gde se nalaze i tereni za odbojku. Biće organizovane radionice i predavanja za volontere, kako bi volonteri stekli osnovna znanja o lokaciji, zaštićenom prirodnom staništu „Titelski breg”, kao i o nacionalnoj i međunarodnoj važnosti lokaliteta. Više informacija nalazi se na sledećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=t3ILjuqH8ew.

Najbliži grad:

Titel, Novi Sad


Prijavi se!