Popunjeno!

KAD JE CVETALA TISA, Titel


Tema:

Datum:

od 18.07.2017. do 29.07.2017.

Šifra kampa:

VSS18

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Ustanova za zaštitu prirode i kulturnih dobara "Titelski breg" kojoj su povereni poslovi koordinacije i usmeravanja aktivnosti na zaštiti i održavanju prirodnih i kulturnih dobara, organizovanje i prezentovanje turističkih potencijala opštine Titel i organizovanje manifestacija sa ciljem promovisanja prirodnih, kulturnih i turističkih potencijala. Ovo je treća godina da kao jednu od aktivnosti organizujemo volonterske kampove.

Opis posla:

Volonteri će raditi na poslovima revitalizacije Specijalnog rezervat prirode „Titelski Breg“, što podrazumeva uklanjanje invazivnih vrsta, uklanjanje smeća, izrada i postavljanje kućica za ptice i info tabli uz korišćenje drveta i ručnih alata. Takođe će fotografisati okolinu i pripremati internet prezentaciju Rezervata. Biće organizovana jedna akcija čišćenja zajedno sa meštanima Titela.

Smeštaj i ishrana:

U prostorijama JP Titelski breg. Spavanje na dušecima. Volonteri treba da ponesu vreću za spavanje. Prostorije su opremljene toaletima. Za kupanje će biti instaliran solarni tuš. Učesnici kampa će sami pripremati obroke od namirnica koje će obezbediti organizator.

Opis lokacije:

Titelski breg je lesna zaravan i breg u pokrajini Vojvodini, na severu Srbije. Nalazi se u jugoistočnoj Bačkoj, nadomak ušća Tise u Dunav, pored gradića Titela. Pruža se pravcem severozapad-jugoistok, dugačak je 18 km, a nadmorska visina mu je 128m. Titelski breg je 2012. godine Uredbom Vlade Republike Srbije proglašen za Specijalni rezervat prirode „Titelski breg“ i to I kategorije od izuzetnog domaćeg i međunarodnog značaja. Učesnicima će biti organizovana ekskurzija brodićem na reci Tisi.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

U sobodno vreme volonteri mogu koristiti uređenu gradsku plažu i terene za odbojku na pesku. Biće održano nekoliko različitih radionica i predavanja, gde bi volonteri trebalo da steknu osnovna znanja o samom lokalitetu zaštičenog područja i značaju SRP „Titelski breg“ kako sa domaćeg tako i sa međunarodnog aspekta.

Najbliži grad:

Zrenjanin