Popunjeno!

KRALJEVICA, Zaječar


Tema:

stvaranje uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih

Datum:

od 31.07.2017. do 11.08.2017.

Šifra kampa:

VSS27

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

OI Đorđe Simeunović postoji više od 60 godina i tokom tog perioda stekao je veliki ugled u lokalnoj zajednici. okuplja 300 članova od kojih su većina mladi od 18 do 30 godina. Organizacija je usmerena na razvoj specifičnih veština života u prirodi, afirmacijom zdravih stilova života mladih, kao i na negovanje kulturoloških i etičkih vrednosti pojedinaca i društva.

Opis posla:

Volontere očekuje nastavak poslova započetih na volonterskom kampu prošle godine: izgradnja ograde, kapije, ognjišta i amfiteatra u prostoru oko izviđačkog doma u Park-šumi Kraljevica. Za izgradnju će se koristiti prirodni materijali, pretežno kamen i drvo i radiće se ručnim alatima.

Smeštaj i ishrana:

Na radnom mestu, u izviđačkom domu u Park-šumi Kraljevica u spavaonicama sa upotrebom kuhinje i kupatila. Potrebno je poneti vreću za spavanje i jastučnicu. Obroci će biti obezbeđeni od strane organizatora. Volonteri koji budu želeli, moći će sami spremaju obroke.

Opis lokacije:

Grad Zaječar se nalazi u Istočnoj Srbiji i ima oko 40.000 stanovnika. Smešten je u kotlini između dva planinska luka, Karpatskog i Blakanskog. Teritoriju grada presecaju dve reke (Beli i Crni Timok) čiji se tokovi sjedinjuju u Veliki Timok. U njegovoj široj okolini se nalaze tri veštačka akomulaciona jezera, banjsko lečilište Gamzigrad kao i značajno arheološko nalazište Feliks Romulijana.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Tokom slobodnog vremena volonteri će imati mogućost da koriste gradski bazen i rečna kupališta, kao i da upoznaju grad Zaječar i njegovo kulturno i istorijsko nasleđe. Volonteri će imati priliku da nauče osnove izrade manjih drvenih konstrukcija. Biće organizovana predavanja o orijentaciji u prostoru i biljkama iz prirode kojima se može služiti.

Najbliži grad:

Zaječar