Popunjeno!

MINI JUGOSLAVIJA, Subotica


Tema:

očuvanje kulturno - istorijskog nasleđa, zaštita životne sredine

Datum:

od 09.08.2017. do 24.08.2017.

Šifra kampa:

VSS35

Broj volontera:

12

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

Omladinsko udruženje "Koncept ekologija - energija - ekonomija" u pertnerstvu sa udruženjem građana “4. Mini Jugoslavija” iz Subotice, koja je pravni korisnik Parka “Jugolend”. Park se rasprostire na više od 3 hektara i na njemu se nalazi više od 4.000 stabala odraslog drveća. “Jugolend” je osnovan 2003. nakon što je SR Jugoslavija promenila ime u državna zajendica Srbija i Crna Gora. Misija organizacije je očuvanje Jugoslovenske kulture i tradicije i ponovnom uspostavljanju narušenih veza među Jugoslovenskim narodima kao i obeležavanje važnih datuma iz istorije Južnih Slovena. Organizacija takođe aktivno deluje na očuvanju biodiverziteta, sadi drveće, kompostira, promoviše obnovljive izvore energije i održivi razvoj. Sve akcije se sprovode sa snažnom porukom ka menjanju negativnih navika po pitanju upotrebe prirodnih materijala i nepravilnog odlaganja otpada.

Opis posla:

Ovaj radni kamp treba da doprinese stvaranju novog turističkog prostora “Mini Jugoslavija – Muzej na otvorenom”. Ideja je da se posetiocima muzeja pruže interesantne informacije o ponosnoj Jugoslovenskoj istoriji, pružajući posetiocima uvid u istorijske eksponate. Posao volontera će biti da postavljaju muzejske eksponate unutar parka, crtaju po zidovima i farbaju stolove i klupe, uređuju zelene površine i bašte, osmišljavaju, izrađuju i postavljaju turističke informativne table. Volonteri će raditi uglavnom napolju, manualno i uz pomoć ručnih alata, na čistom vazduhu i u senci.

Smeštaj i ishrana:

Smeštaj će biti obezbeđen u samom parku, u šatorima, na madracima. Potrebno je poneti vreću za spavanje. U parku postoje solarni tuševi, česme i toaleti. volonteri će sami priprmati obroke od namirnica koje će obezbediti organizatori.

Opis lokacije:

Grad Subotica se nalazi na severu Republike Srbije, duž glavnih evropskih koridora i između dve reke: Dunava i Tise. Izvanredno kulturno nasleđe, bogato ukrašene građevine, multikulturalni duh i evropski šarm su osobine koje čine ovaj grad drugačijim. Subotica je poznata po svojoj opuštenoj atmosferi, dobroj hrani i kvalitetnim vinima. Festivali, događaji, koncerti, živopisan kulturni život tokom cele godine je razlog više da posetite naš grad.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

U slobodno vreme volonteri će imati organizovan obilazak grada kao i ekskurziju u okolini Subotice. Održaće se radionice na temu zaštite životne sredine.

Najbliži grad:

Subotica