Popunjeno!

MOUNTAIN MUSIC FEST, Divčibare


Tema:

Zaštita životne sredine, doprinos i promocija održivog ruralnog turizma, organizovanje kvalitetnog slobodnog vremena za mlade

Datum:

od 09.08.2018. do 21.08.2018.

Šifra kampa:

VSS30

Broj volontera:

12

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

Udruženje građana „Divčibare“ je organizacija osnovana 2015. godine od kada i organizujemo volonterske kampove. Okupljamo mlade ljude, ljubitelje Divčibara koji su spremni da svojim idejama i volonterskim radom doprinesu ruralnom i turističkom razvoju planine. Smatramo da turistički potencijali mesta nisu u dovoljnoj meri iskorišćeni. U tom cilju radimo na očuvanju životne sredine i organizujemo nekoliko manistestacija, među kojima i Mountain Music Fest.

Opis posla:

Volonteri će učestvovati u brojnim aktivnostima koje imaju za cilj unapređenje životne sredine Divčibara, kao I razvijanju turističkog potencijala ove planine: obeležavanje pešačkih staza, priprema terena za kampovanje gostiju neprofitnog muzičkog festivala koji će se održati u toku poslednjih dana kampa. Pre festivala,volonteri će dizajnirati, napraviti i postaviti kante za recikliranje, dok će tokom festivala biti zaduženi za sortiranje otpada.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u potpuno opremljenoj kući. Potrebno je poneti vreću za spavanje. Učesnici će pripremati obroke samostalno sa mogućnošću pripreme nacionalnih jela svojih zemalja.

Opis lokacije:

Divčibare je naselje i turistička destinacija u Zapadnoj Srbiji, blizu Valjeva, na planini Maljen. Smešteno je 38 km južno od Valjeva i 107 km od Beograda. Nalazi se na 980 m nadmorske visine.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Učesnici mogu koristiti slobodno vreme za pešačenje i vožnju bicikla. Organizovaće se ekskurzija kako bi volonteri upoznali deo Zapadne Srbije kroz pogled lokalnog stanovništva. Biće uključeni u autentičan način života lokalne zajednice. Biće organizovano druženje sa naučnicima iz Istraživačke stanice "Petnica", kao i nekoliko radionica u saradnji sa partnerskim organizacijama.

Najbliži grad:

Valjevo