NA DVA TOČKA, Ruski Krstur


Tema:

doprinos i promocija održivog ruralnog turizma, održivi transport

Datum:

od 24.07.2017. do 05.08.2017.

Šifra kampa:

VSS20

Broj volontera:

10

Broj slobodnih mesta:

1

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

Turističko udruženje ,,Ruski Krstur,, osnovano je 2013. sa ciljem promocije turističke ponude sela. Sedam udruženja građa su svoj rad i aktivnosti udružili na predstavljanju, osposobljavanju i osmišljavanju turističke ponude sela Ruski krstur.

Opis posla:

Kamp će biti radnog karaktera sa ciljem unapređivanja i podizanja kvaliteta turističke ponude sela. Volonteri će reperirati stare bicikle, donirane od strane lokalnih porodica za potrebe turista i udruženja građana u Ruskom Krsturu. Rad uključuje šmirglanje i farbanje ramova i demontažu, čišćenje, podmazivanje i montiranje polovnih i novih delova na bicikle. Svaki volonter će imati mogućnost da ofarba bicikl po sopstvenoj želji. Značajan broj mladih iz sela će uzeti učešće u radu i druženju sa gostujućim volonterima.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u prostorijama lokalnog Caritas-a koje poseduju kuhinju i zajedničke toalete. Tuširanje će biti u prostoru Doma kulture, na svega 50m udaljenosti od smeštaja. Potrebno je poneti vreću za spavanje. Volonteri će sami pripremati obroke od namirnica koje će obezbediti organizator.

Opis lokacije:

Ruski Krstur je naselje u opštini Kula. Selo je većinski naseljeno Rusinskim narodom koji na ovom prostoru ima viševekovnu tradiciju i kulturni je centar rusinskog naroda u Srbiji.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Tokom kampa biće održane kreativne i edukativne radionice, kao i ekskurzija u dogovoru sa volonterima.

Najbliži grad:

Kula


Prijavi se!