Popunjeno!

NA LEPOM PLAVOM DUNAVU, Apatin


Tema:

doprinos i promocija održivog turizma; zaštita životne sredine

Datum:

od 10.07.2018. do 20.07.2018.

Šifra kampa:

VSS12

Broj volontera:

15

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

Organizacija “MOJ APATIN” ima za cilj da podrži održanje lokalnog razvoja zajednice opštine Apatin, omladinski i humanitarni rad, edukaciju građana, zaštitu životne sredine i ekološkog razvoja, unapređenje i porast kulture i turizma u opštini Apatin. Članovi ove organizacije bili su, prethodnih godina, učesnici i organizatori više različitih kampova.

Opis posla:

Tokom kampa, volonteri će očistiti i namestiti izletište na obali Dunava u blizini Apatina, uz pomoć lokalnih volontera. Zajedno, volonteri će raskrčiti vegetaciju, očistiti područje od 500m2 i pripremiti ga da postane lokalno izletište. Tlo će, ukoliko je potrebno, biti izravnano, oni će napraviti i postaviti velike stolove sa klupama, kante za smeće, pripremiće teren za kampovanje, stazu i takođe će napraviti mesto za pravljenje hrane u prirodi.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će spavati u internatu koji je 1km od centra Apatina, sa trokrevetnim sobama i biće zaduženi za pripremu i kuvanje svojih obroka (sastojci obezbeđeni od strane domaćina) i brigu o čišćenju smeštaja. Nema potrebe za nošenjem vreća za spavanje.

Opis lokacije:

Apatin, opština Apatin, obala Dunava.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Biće organizovane ekskurzije i izleti u Sombor i u specijalan prirodni rezervat “Gornje Podunavlje”. Radionice i predavanja će biti o ekologiji, zaštiti okoline i održivom razvoju. Volonteri će učiti o specifičnoj flori i fauni Dunava, o tome kakav je život pokraj velike reke, kako se peca, vesla i kako se sprema hrana u prirodi.

Najbliži grad:

Apatin