Popunjeno!

NOVA STAZA, Jazak


Tema:

doprinos razvoju održivog ruralnog turizma, zaštita živtne sredine

Datum:

od 08.08.2017. do 19.08.2017.

Šifra kampa:

VSS34

Broj volontera:

12

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

Kamp organizuje udruženje "Inženjeri zaštite životne sredine" (IZZS) u saradnji sa Centrom za ruralni razvoj i primenjeno obrazovanje. IZZS su osnovani 2005. godine u Novom Sadu, sa ciljem da svojim aktivnostima doprinesu zaštiti životne sredine i postizanju održivog razvoja. IZZS predstavljaju razvijenu mrežu stručnih ljudi, omladinskih radnika, trenera i volontera koji su tokom desetogodišnjeg rada realizovali preko 50 projekata i uspeli da ostvare saradnju sa mnogim organizacijama i institucijama u Srbiji i inostranstvu. Od 2015. volonterski kampovi su deo njihovih redovnih aktivnosti i ovo će biti 5 volonterski kamp koji organizuju.

Opis posla:

Selo Jazak se nalazi između sela Mala Remeta i banje Vrdnik koje su turistički razvijenije lokacije od Jazka. Između Jazka i Male remete postoji više neformalnih staza ali ni jedna nije izgrađena, markirana i promovisana. Izgradnjom nove šetačko- biciklističke staze uspostavila bi se veza između ova dva mesta i ojačali njihovi turistički potencijali. Od volontera se očekuje da izgrade i promovišu pešačko-biciklističku stazu na relaciji Jazak-Mala Remeta. Rad na stazi podrazumeva: krčenje, ravnanje, obeležavanje i snimanje foto i video materijala. Osim izgradnje staze u toku kampa radiće se na uređenju manjih javnih površina u selu Jazak i uređenju prostora Centra za ruralni razvoj i primenjeno obrazovanje.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u Centru za primenjeno obrazovanje koji poseduje dve sobe sa kupatilima i jedan bungalov sa kupatilom. U skolpu centra nalazi se i zajednička soba za aktivnosti sa Wi-Fi. Volonteri će pripremati hranu sami sa obezbeđenim namirnicama i uz pomoć lokalne domaćice.

Opis lokacije:

Jazak je selo u severnoj Srbiji, na obroncima planine Fruška Gora, nacionalnom parku izrazite lepote, u kome se nalazi 16 manastira. Jazak se nalazi na 80km od Beograda, 25km od Novog Sada i 12 km od Rume.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Zajedno ćemo posetiti obližnji manastir Jazak, bazen u banji Vrdnik i organizovati jednodevnu ekskurziju u Novi Sad. Volonteri će učestvovati u radionicama na temu zaštite životne sredine.

Najbliži grad:

Novi Sad