zaštita životne sredine, LUDAŠKO JEZERO
Popunjeno!

POVRATAK IBISA, Obedska bara, Kupinovo


Tema:

Zaštita životne sredine, doprinos i promocija održivog ruralnog turizma, očuvanje kulturnog nasleđa

Datum:

od 20.08.2017. do 02.09.2017.

Šifra kampa:

VSS36

Broj volontera:

12

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

UG Zeleni pogled

Opis posla:

Volonteri će biti uključeni u projekat “Povratak Ibisa” revitalizacije vlažnih staništa tko što će uklanjanjati grane drveća i čistiti invazivnu vegetaciju. Ovo će biti 20-ti kamp koji se organizuje od 1997. Godine. Do sada, kao posledica naših aktivnosti, nekoliko vrsta ptica se vratilo i lokacija na kojoj će se raditi sada ima najbogatiju faunu ptica u rezervatu prirode Obedska bara. Neki od poslova će se obavljati u oblasti srednjovekovne tvrđave.

Smeštaj i ishrana:

U dve renoviranje kuće u Etno selu, spavanje u krevetima na rasklapanje i dušecima. Potrebno je poneti vreću za spavanje. Hrana za volontre će biti obezbeđena od strane domaćina.

Opis lokacije:

Specijalni rezervat prirode Obedska bara je u svetu čuveno močvarno područje, koje je kroz svoju dugu istoriju predstavljalo pravo utočište za živi svet, ali i za mnogobrojne istraživače, naučnike i ljubitelje prirode. Udaljena je 50km od Beograda i 75km od Novog Sada.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Tokom kampa biće organizovana predavanja o močvarama i Obedskoj bari kao i o problemima životne sredine. U slobodno vreme volonteri mogu da plivaju u jezeru i reci Savi, gledaju ptice i istražuju prirodne lepote ovog predela.

Najbliži grad:

Beograd