Popunjeno!

POVRATAK KORENIMA, Novi Milanovac (Kragujevac)


Tema:

renoviranje; stvaranje uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih, zaštita životne sredine

Datum:

od 01.07.2018. do 15.07.2018.

Šifra kampa:

VSS07

Broj volontera:

12

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

Organizacija Eco Fun Camp osnovana je 2011. od strane studenata Prirodno – matematičkog fakulteta u Kragujevcu. Organizacija je neprofitna, osnovana da bi radila na zaštiti okoline, edukaciji građana, posebno dece i mladih ljudi, o važnosti očuvanja i zaštite životne sredine, edukativnim radionicama i raznim drugim aktivnostima koje bi podigle svest o potrebi da se životna sredina očuva i zaštiti.

Opis posla:

Kamp će biti organizovan u selu sa mnogo mladih ljudi i dece. Dolazak nekoga ko nije iz naše zemlje će oživeti selo i aktivirati lokalno stanovništvo i mlade da se angažuju u društveno korisnom radu i urede zajednički prostor sela.

Posao koji će volonteri raditi:

  • farbanje dvorišne ograde,
  • farbanje stolarije u seoskoj školi,
  • oslikavanje fasade škole i hodnika muralima,
  • renoviranje parka, farbanje golova i iscrtavanje linija na terenu,
  • sakupljanje smeća u selu i uklanjanje ilegalnih deponija.
Smeštaj i ishrana:

Volonteri će birati između spavanja u šatoru i spavanja u kući. U oba slučaja moraju sebi da ponesu vreću za spavanje. Hranu spremaju volonteri, dok sastojke obezbeđuje domaćin.

Opis lokacije:

Kamp će biti u selu Novi Milanovac. Selo se nalazi na 10km od centra Kragujevca gde je i sedište naše organizacije. Do njega se može doći gradskim prevozom za oko 25 minuta.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Biće organizovane radionice o zaštiti životne sredine. Posetićemo grad Kragujevac i upoznati njegove znamenitosti i noćni život, a takođe ćemo posetiti seosku farmu. Na kraju kampa organizovaćemo veliku završnu žurku sa lokalnom zajednicom.

Najbliži grad:

Kragujevac