Popunjeno!

PREDŠKOLSKO, Obrenovac


Tema:

Datum:

od 04.08.2019. do 18.08.2019.

Šifra kampa:

VSS15

Broj volontera:

15

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Obrenovac je jedna od 17 beogradskih opština koja je naziv dobila po slavnoj kraljevskoj porodici Obrenović, čiji se letnjikovac i biblioteka i dalje nalaze u tom mestu. Okružena je trima rekama i banjama i ponosi se bogatim kulturnim nasleđem. U maju 2014. godine, opštinu su zadesile poplave sa katastrofalnim posledicama, a voda se na nekim mestima zadržala i više od šest nedelja. Od 2014, organizovali smo pet kampova koji su dali sjajne rezultate i što je najbitnije, pomogli pri renoviranju domaćinstava nastradalih u poplavama. Organizator kampa, Kancelarija za mlade Obrenovac, će realizovati sa lokalnim partnerima, lokalnim osnovnim školama, JP za zaštitu i unapređenje životne sredine na teritoriji opštine Obrenovac ovaj kamp. Osnovne škole na teritoriji Obrenovca tokom letnjeg raspusta obavljaju pripremu za školsku godinu. Кako škole imaju po jednog domara to obično bude nedovoljno za bazične radove na pripremi škole. Volonteri će biti podršku u pripremnim radovima, sređivanju, čišćenju i sl.

Opis posla:

Fokus će biti na podršci gradskoj školi u pripremanju škole za predstojeću školsku godinu, kao i podršci nastavnicima u pripremi kabineta. Plan je da volonterskim kampom održimo preko 10 volonterskih akcija sređivanja škole, od zelenih površina, preko krečenja i čišćenja u samoj školi.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u školi Posavski partizani. Spavaće na dušecima, ponesite vreće za spavanje. U okviru škole nalaze se i toaleti sa tuševima. Volonteri će jesti u lokalnom restoranu.

Opis lokacije:

Obrenovac je udaljen 30km od Beograda, glavnog grada Srbije. Hrastova šuma, Zabran, je prelepa šuma u blizini Obrenovca koja je omiljeno mesto za izlet meštana.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Кancelarija za mlade tokom leta organizuje veliki broj radionica u okviru programa neformalnog obrazovanja “Obrenovac-grad znanja”, tako da će volonteri imati dosta prilika da tokom slobodnog vremena posete neku od već planiranih edukativnih aktivnosti. Takođe tokom u okviru manifestacije "Obrenovačko leto", bude dosta programa, što je takođe prilika za aktivno provođenje slobodnog vremena. U prilici smo da volonterima obezbedimo i besplatan ulaz na obrenovački bazen, kao i dva izleta tokom trajanja kampa.

Najbliži grad:

Beograd