Popunjeno!

PRIČE SA JEZERA, Deliblato


Tema:

Datum:

od 22.07.2017. do 04.08.2017.

Šifra kampa:

VSS19

Broj volontera:

12

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Udruženje sportskih ribolovaca „Deliblatsko jezero” nastalo je 2003. godine inicijativom grupe građana ca ciljem da ce promoviše sportski ribolov i zaštita prirode, sa posebnim naglaskom na uključivanje dece i mladih u aktivnu zaštitu prirode. Odlukom Vlade Republike Srbije 2009. godine Udruženje sportskih ribolovaca „Deliblatsko jezero” imenovano je za upravljača Specijalnog rezervata prirode „Kraljevac”. Ovo je peti put da se u Specijalnom rezervatu prirode "Kraljevac" održava volonterski kamp.

Opis posla:

Učesnici će raditi na uređenju edukativne staze, seći i uklanjati invazivne vrsta biljaka, izradiće i postaviti dva mostića koristeći drvenu građu i ručne alate, uređivaće mesta za sportski ribolov, ofarbati postojeći mobilijar, izraditi korpe za otpatke i oslikavati zidove vizitorskog centra. Na kraju kampa organizovaćemo Dan otvorenih vrata kada ćemo rezultate rada predstaviti članovima lokalne zajednice i gostima.

Smeštaj i ishrana:

Smeštaj je obezbeđen u Istraživačko-edukativnom centru Specijalni rezervat prirode „Kraljevac”, u 2-krevetnim i 6- krevetnoj sobi, sa toaletima, tuševima i upotrebom kuhinje. Volonteri će samostalno pripremati obroke od namirnica koje će obezbediti organizator.

Opis lokacije:

Na rubu Deliblatske peščare, u živopisnom selu Deliblato, na samo 50 km od Beograda i 10 km od Kovina, prostire se oaza mira i tišine Specijalni rezervat prirode „Kraljevac”. Jezero Kraljevac sa plutajućim ostrvima, okolnim tršćacima, šumama, livadama i pašnjacima odlikuje se bogatstvom i raznovrsnošću biljnog i životinjskog sveta. http://srpkraljevac.rs/

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Tokom kampa će biti održano nekoliko edukativnih radionica. Volonteri će imati priliku da se upoznaju sa svim aktivnostima u specijalnom rezervatu prirode "Kraljevac".U slobodno vreme volonteri će imati mogućnost da veslaju, plivaju, pešače, posmatraju ptice, fotografišu prirodu, kao i da se oprobaju u sportskom ribolovu.

Najbliži grad:

Kovin, Pančevo

Posebne napomene:

Volonteri treba da budu spremni na rad i u slučaju lošijih vremenskih uslova.