PRIPREMA ZA ŠKOLU, Obrenovac


Tema:

renoviranje; deca i mladi

Datum:

od 06.08.2018. do 19.08.2018.

Šifra kampa:

VSS25

Broj volontera:

15

Broj slobodnih mesta:

2

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

Kancelarija za mlade Obrenovac je lokalni servis mladih građana i građanki, to je operativno telo u okviru lokalne uprave koje pruža logističku, tehničku, materijalnu i finansijku podršku omladinskim organizacijama i inicijativama mladih. Kancelarija ima nekoliko razvijenih programa: - Informisanje i savetovanje mladih - Neformalno obrazovanje mladih - Volonterski servis - Omladinski fond Obrenovac je jedna od 17 beogradskih opština koja je naziv dobila po slavnoj kraljevskoj porodici Obrenović, čiji se letnjikovac i biblioteka i dalje nalaze u tom mestu. Okružena je trima rekama i banjama i ponosi se bogatim kulturnim nasleđem. U maju 2014. godine, opštinu su zadesile užasne poplave sa katastrofalnim posledicama, a voda se na nekim mestima zadržala i više od šest nedelja. Od 2014, organizovali smo pet kampova koji su dali sjajne rezultate i što je najbitnije, pomogli pri renoviranju nekoliko kuća nastradalih u poplavama. Organizator kampa, Kancelarija za mlade Obrenovac, kaže da je ove godine vreme za nešto drugačije.

Opis posla:

Volonteri će biti zaduženi za renoviranje i pripremanje škole za novu školsku godinu. Zadaci će obuhvatati sređivanje dvorišta, krečenje, farbanje prozora ali i pomaganje profesorima u ulepšavanju učionica.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u školi Posavski partizani. Spavaće na dušecima pa im samim tim vreće za spavanje nisu potrebne. U okviru škole nalaze se i toaleti sa tuševima. Volonteri će jesti u lokalnom restoranu.

Opis lokacije:

Obrenovac se nalazi na 30km od Beograda. Izletište Zabran je hrastova šuma izolovana od saobraćajne buke i jedan od omiljenih mesta među lokalnim stanovništvom.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Planirano je nekoliko ekskurzija, a jedna od njih je i poseta Beogradu. Volonteri će moći da učestvuju u brojnim radionicama koje organizuje Kancelarija za mlade.

Najbliži grad:

Obrenovac


Prijavi se!