Popunjeno!

REBICIKLIRAJ, Pančevo


Tema:

Zaštita životne sredine, promocija održivih vidova saobraćaja

Datum:

od 01.08.2017. do 14.08.2017.

Šifra kampa:

VSS28

Broj volontera:

12

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

Udruženje „Connecting People“ je udruženje mladih iz Pančeva, ostnovano u aprilu 2013. godine, s idejom da kreiramo mogućnosti kroz koje će mladi ostvariti svoje potencijale i kroz aktivan pristup inicirali pozitivne promene u okruženju. Ovo je treći volonterski kamp u organizaciji udruženja "Connecting People" i drugi na temu održivog transporta.

Opis posla:

Volonteri će raditi na repariranju starih bicikla, obeležavanju biciklističkih staza u gradu i promociji bicikla kao prevoznog sredstva. Posao podrazumeva skidanje stare farbe i farbanje, čišćenje i montiranje starih i novih delova na bicikla. Tokom kampa učesnici će, kroz ulične manifestacije, promovisati i biciklizam kao ekološki održivo prevozno sredstvo i zdrav životni stil. Volonteri sa osnovnim znanjem iz popravke bicikla bi bili jako korisni u grupi.

Smeštaj i ishrana:

U objektu „Streljačke družine Pančevo 1813“. Volonteri će spavati u prostorijama u kojima su obezbeđeni kreveti ali je potrebno poneti vreću za spavanje. Volonteri će sami pripremati obroke od namirnica koje će obezbediti organizator. Objekat poseduje odgovarajuće prostorije sa kupatilom i tuševima.

Opis lokacije:

Pančevo je mesto u Banatu, na reci Tamiš. U gradu živi oko 75.000 stanovnika. Pančevo je moderan grad, multikulturna sredina sa razvijenom industrijom i raznovrsnim kulturnim dešavanjima. Nalazi se u ravnici i veoma je pogodan za prevoz biciklom.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Planiran je obilazak znamenitosti grada Pančeva na biciklima i ekskurzija na Belocrkvanska jezera. Biće organizovano internacionalno veče u cilju upoznavanja kulture, običaja i hrane zemalja iz kojih volonteri dolaze. Učesnicima će biti predstavljena ideja o volonterskom socijalnom servisu i organizovana diskusija na temu bicikla kao održivog prevoznog sredstva.

Najbliži grad:

Pančevo