Popunjeno!

SAČUVAJMO RIT, Sremski Karlovci


Tema:

zaštita životne sredine

Datum:

od 30.07.2018. do 13.08.2018.

Šifra kampa:

VSS23

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Pokret gorana Vojvodine (PGV) je neprofitna, nevladina, organizacija osnovana 1960. godine. Misija organizacije je stvaranje ambijenta za aktivno i odgovorno učešće zajednica u održivom razvoju kroz obrazovanje, aktivizam, promociju, zastupanje i saradnju na svim nivoima. Osnovne teme kojima se bavi organizacija su održivi razvoj i zaštita životne sredine, te razvoj mladih,dece i volonterizma. www.pgv.org.rs.

Opis posla:

Zadatatak kampa biće da, razvojem infrastrukture koja će omogućiti realizaciju eko-turističkih programa u specijalnom prirodnom rezervatu “Koviljsko-petrovaradinski rit”, poveća ponudu u oblasti eko-turizma. Aktivnosti u kampu doprineće širenju svesti o važnosti očuvanja prirodnih rezervata. Ovo je druga godina kako Ekološki centar Vojvodine organizuje “Wethlands Conservarion” kamp.
Volonteri će učestvovati u čišćenju vegetacije na obalama reka s ciljem da se na tom mestu naprave plaže koje će svojom lepotom privući domaće i strane turiste.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u prostorijama jedne javne ustanove, gde će im biti obezbeđeni dušeci, posteljina i vreće za spavanje, a u sklopu smeštaja imaće i kupatilo. Hrana i posebne prostorije za rad biće takođe obezbeđeni.

Opis lokacije:

Sremski Karlovci su smešteni na padinama Fruške Gore, nedaleko od reke Dunav, u Vojvodini, na severu Srbije. To je mali i živopisan grad, sa bogatom prošlošću koji predstavlja centar istorije i kulture Srbije. U njemu se nalaze najstarija srednja škola i najstarija bogoslovska škola u Srbiji, kao i Kapela mira (mesto gde je potpisan mirovni sporazum između Otomanske imperije i Svete alijanse, koje je postalo poznato po tome što je upravo ovde prvi put u istoriji upotrebljen tzv. okrugli sto, koji je kasnije postao opšteprihvaćen u diplomatskim odnosima).

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Tokom kampa učesnici će steći znanja o biodoverzitetu 'Koviljsko-petrovaradinskog rita' kroz radionice o flori i fauni pomenutog rezervata. Takođe, steći će praktične veštine održavanja potencijalnih ekoturističkih lokacija. Imaće priliku da učestvuju u radionicama o konceptima održivog razvoja, zaštite od požara i poplava i prve pomoći. Slobodno vreme možemo provesti u organizovanom obilasku grada, možemo planinariti po Fruškoj Gori, kao i obići Novi Sad, drugi po veličini grad u Srbiji.

Najbliži grad:

Novi Sad