Popunjeno!

SELO SA POGLEDOM, Sićevo


Tema:

Proverite zašto je u Sićevu 2005. godine organizovan Svetski kup u paraglajdingu? Okreni se oko sebe i oseti prirodu! Prirodne lepote su glavna odlika ovog dela Srbije, a kamp u Sićevu mogućnost da ih na svojstven način istražiš i proživiš. Sa gostoprimljivim lokalnim stanovništvom, uživajte u netaknutoj prirodi i nezaboravnom pogledu na Sićevačku klisuru!

Datum:

od 05.07.2017. do 16.07.2017.

Šifra kampa:

VSS09

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Udruženje mladih "Klisura" je nastalo na inicijativu mladih ljudi, entuzijasta, koji žele da Sićevo učine naprednijim i boljim mestom za život podrškom poljoprivredi, sportu, seoskom turizmu i zadrže mlade na selu. Organizuju kulturne i sportske manifestacije, uređuju parkove i planinske puteve. Ovo je drugi put da organizuju volonterski kamp sa ciljem da skrenu pažnju građanima na značaj očuvanja životne sredine i stvaranju uslova za razvoj ruralnog održivog turizma. Više o udruženju Klisura i njihovim aktivnostima možete saznati na ovom linku https://www.facebook.com/udruzenjeklisura/?hc_ref=SEARCH&fref=nf

Opis posla:

Volonteri će raditi na uređenju sela i poboljšanju infrastrukture: urediće park, napraviti vidikovac za razgledanje okoline i renovirati mali sportski kompleks u selu. Očistiće deponiju i prokopati 2 kanala za odvod stajaće vode. Izradiće, oslikati i postaviti tablu dobrodošlice i mape sela. Posao se sastoji iz šmirglanja i farbanja matalnih konstrukcija, radu na konstrukciji od drveta (ne na visini i isključivo ručnim alatima), košenju trave i žbunova. Gostujući volonteri mogu očekivati značajno učešće lokalnih volontera u radu i druženju.

Smeštaj i ishrana:

U lokalnoj školi, 500m od radnog mesta, sa toaletima i tuševima. Nisu potrebne vreće za spavanje. Volonteri će sami spremati obroke od sastojaka koje će obezbediti domaćini.

Opis lokacije:

Sićevo je malo selo koje se nalazi u Sićevačkoj klisuri, predelu izuzetne prirodne lepote. Okruženo je mnogim spomenicima, izvorima i parkovima, kao i Sićevačkom pećinom u kojoj su pronađeni ostaci neandetalskog čoveka. U Sićevu je organizovan Svetski kup u paraglajdingu 2005. Smešteno je blizu grada Niša u jugoistočnoj Srbiji.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

U slobodno veme biće organizovana ekskurzija na značajna prirodna, kulturna i istorijska mesta, kao i predavanja o preživljavanju u prirodi i biljkama iz prirode kojima se može služiti.

Najbliži grad:

Niš