Popunjeno!

SPORT NA LALINSKI NAČIN, Ruski Krstur


Tema:

Datum:

od 22.07.2019. do 03.08.2019.

Šifra kampa:

VSS11

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Turistička organizacija „Ruski Krstur” osnovana je 2013. godine, kako bi promovisala turistički potencijal sela. Sedam organizacija priključilo se aktivnostima, u cilju predstavljanja, osposobljavanja i kreiranja turističke ponude sela Ruski Krstur. Ovo je treći put da Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije učestvuju u organizaciji kampa.

Opis posla:

Sportsko društvo „Rusin“ ima nekoliko sportskih terena koji koriste 12 sportskih klubova i veliki broj sportista raznih uzrasta. Sportske terene je neophodno renovirati, urediti, ofarbati kao i prostor oko terena – tribine, staze, zelene površine. Zbog toga sportsko društvo „Rusin“ pored svojih članova poziva i međunarodne volontere da se priključe funkcionalnom i estetskom uređenju sportskih terena.
Direktan poziv rukovodstva sportskog društva „Rusin“ koji žele unaprediti funkcionalnost i estetski urediti prostor sportskih terena za fudbal, mali fudbal, rukomet, odbojku na pesku, košarku.
Realizacija međunarodnog kampa će pomoći, zajedno sa članovima sportskog društva, samim sportistima, deci i mladima koji se najviše bave sportom, kao i čitavom selu koji će dobiti estetski uređene sportske terene i prostor oko terena.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će imati smeštaj u sportskoj hali koja se nalazi u centru Ruskog Krstura. Spavanje je na dušecima, tako da je potrebna vreća za spavanje. Postoje dva dostupna kupatila. Volonteri će samostalno pripremati obroke od hrane koju obezbeđuje organizator.

Opis lokacije:

Ruski Krstur nalazi se u opštini Kula. Selo pretežno nastanjuju Rusini koji, u ovom regionu, imaju viševekovnu tradiciju. Selo Ruski Krstur upravo je kulturni centar Rusina sa područja Srbije.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Slobodno vreme volontera biće organizovano kroz posete, izlete, edukativne radionice i pripremanje rusinskih i srpskih gastronomskih specijaliteta. Volonteri će upoznati aktiviste iz udruženja „Pact Rutenorum”. Biće organizovano i turističko razgledanje Ruskog Krstura (muzej, Vodica, bazen/kanal, obilazak sela kočijama...), radionica sa ženskom organizacijom „Bajka“ (spremanje domaće testenine, tradicionalna rusinska jela), kao i biciklistički izlet. Sve ekskurzije i kreativno-obrazovne radionice biće organizovane u dogovoru sa volonterima.

Najbliži grad:

Kula,Novi Sad