Popunjeno!

SUNCOKRET, Omoljica


Tema:

Ljubitelji sporta pomozite ljubiteljima sporta! Pomozite mladima iz Omoljice da urede svoja igrališta i odmerite snage sa njima u raznim sportovima!

Datum:

od 03.07.2017. do 16.07.2017.

Šifra kampa:

VSS08

Broj volontera:

14

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Udruženje mladih "Suncokret" je osnovano 2013. godine sa ciljem promovisanja aktivizma mladih, volontiranja, kulture, sporta i obrazovanja i do sada je organizovalo 3 volonterska kampa u cilju poboljšanja položaja mladih u selu. O Udruženju Suncokret iz Omoljice više ne ovom linku https://www.facebook.com/SuncokretOmoljica/

Opis posla:

Ove godine će lokalni volonteri, zajedno sa grupom volontera iz drugih krajeva Srbije i inostranim volonterima raditi na renoviranju 10 sportskih terena i dečijih igrališta u Omoljici. Posao se sastoji od šmirglanja i farbanja postojećih sprava, obeležavanju sportskih terena i popravci klupa i korpi za otpatke. Učesnici će organizovati zajednička sportska nadmetanja. Veliki broj mladih iz lokalne zajednice će uzeti učešće u zajedničkom radu i sportskim aktivnostima.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u školi koji se nalazi u centru Omoljice. Potrebno je poneti vreću za spavanje. Unutar škole se nalazi kuhinja sa svim neophodnim stvarima, kao i tuševi i toaleti. Hranu će volonteri spremati sami, a namirnice će biti obezbedjene od organizatora kampa.

Opis lokacije:

Omoljica je selo u kome živi oko 6300 stanovnika i nalazi se na severu Srbije na oko 16km Pančeva i na oko 30km od Beograda. Okružena je jezerima, rekama, parkovima, a postoji i izvor lekovite vode sa temperaturom većom od 37 °C.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

U slobodno vreme domaćini će organizovati izlet do Pančeva i Dunava, posetu fabrici za reciklažu, razne radionice, kao što su tradicionalna tehnika šivenja i folklor, filmske večeri i druženja sa lokalnom zajednicom.

Najbliži grad:

Pančevo

Posebne napomene:

Poželjno je da volonteri imaju interesovanje za sport.