Popunjeno!

TOTOVO SELO, Totovo selo (Kanjiža)


Tema:

Doprinos i promocija održivom ruralnom turizmu

Datum:

od 19.04.2017. do 30.04.2017.

Šifra kampa:

VSS 01

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Centar lokalne demokratije, Mesna zajednica Totovo selo

Opis posla:

Volonterski kamp će biti deo realizacije sveobuhvatnog plana razvoja lokalnog ruralnog turizma u Totovom selu. Radovi će biti komplementarni sa već razrađenom koncepcijom seoskog turizma, za čiju uspešnu realizaciju će aktivno učešće volontera predstavljati dodatu vrednost i novi način za unapređenje lokalnog razvoja.

Volonteri će raditi na čišćenju i ozelenjavanju mini „skanzena“ (muzeja na otvorenom) i arboretuma (botaničkog parka), uređenju zelenih površina, kao i na izgradnji makete sliva Dunava, jednog od elementa turističke ponude sela. Posao će takođe uključiti molersko-farbarske radove u staroj školi koja će biti prenamenjena u Školski muzej i Kuću starih zanata. Zadaci podrazumevaju pripremu terena za sadnju, sadnju drveća, košenje trave, čišćenje terena, betoniranje, farbanje, krečenje.

Smeštaj i ishrana:

Smeštaj će biti organizovan u Omladinskom centru koji poseduje krevete, toalete sa tuševima i kuhinju. Obroci će biti obezbeđeni od strane organizatora. Ukolio žele volonteri će takođe imati mogućnost da i sami pripremaju obroke od namirnica koje će biti na raspolaganju.

Opis lokacije:

Totovo selo je naselje u opštini Kanjiža, na severu Srbije u AP Vojvodini. Nalazi se na 30 km od granice sa Mađarskom i na oko 200 km od Beograda. Mesto je danas stočarsko-ratarsko naselje, a poslednjih godina meštani su se odlučili i za razvoj seoskog turizma, kroz vrednovanje ruralne baštine. Tako, Totovo selo uz spoj tradicije i prirode postaje mesto interesantno za turiste, koji žele da se odmore od užurbanosti gradske sredine.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Volonteri će imati mogućnost da učestvuju u kreativnim radionicama starih zanata, učestvuju u posmatranju ptica, jahanju konja. Biće organizovan izlet na reku Tisu, kao i poseta Subotici.

Najbliži grad:

Kanjiža