Popunjeno!

URBANA BAŠTA I, Zemun polje


Tema:

deca i mladi sa smetnjama u razvoju; poljoprivreda

Datum:

od 28.07.2018. do 11.08.2018.

Šifra kampa:

VSS20

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

„Evo ruka” je organizacija osnovana od strane roditelja dece sa invaliditetom, koji neguju društveni aktivizam i proaktivni pristup rešavanju problema u lokalnoj zajednici, a posebno u odnosu na ciljnu grupu. Organizacija je razvila samoodrživu poljoprivrednu proizvodnju u Beogradu, u cilju obezbeđivanja novca neophodnog za rad organizacije i inkluzivnog centra koji deluje od 2013. „Evo ruka” ima bogato iskustvo u organizovanju letnjih programa, volonterskih akcija i korporativnog volontiranja u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama. Organizacija ima dobru vidljivost u medijima i na društvenim mrežama: http://evoruka.org/

Opis posla:

Volonteri će biti uključeni u nekoliko različitih aktivnosti:

  • Organizovanje radionica za decu tokom dana: 4 dana nedeljno (učesnici su pozvani da podele teme za koje su zainteresovani i da pripreme radionicu: poželjne su sportske i muzičke veštine).
  • Rad u polju: 2 dana nedeljno (sakupljanje paradajza i paprike, kao i učestvovanje u pravljenju tradicionalnog srpskog ajvara dva puta tokom kampa).
  • Pomoć u pripremanju obroka za decu, kao i u čišćenju centra.
  • Organizacija javnih događaja (tema će biti određena kasnije).

Imajući u vidu da je organizacija „Evo ruka” u bliskoj saradnji s organizacijom „Permakultura Srbije” i fondacijom „Međugeneracijski volonterski centar”, postoji mogućnost organizovanja tematskih radionica u polju (proizvodnja zdrave hrane, đubrenje i reciklaža, pravljenje domaćih kolača ili sokova). Detaljno ćemo se dogovoriti oko aktivnosti i tema tokom prvog sastanka sa volonterima.

Smeštaj i ishrana:

„Evo ruka” poseduje smeštajni kapacitet za 8 do 10 volontera. Smeštaj će biti organizovan unutar inkluzivnog centra. Volonteri će imati obezbeđene namirnice za samostalno pripremanje obroka.

Opis lokacije:

Radni kamp biće smešten u Zemun polju, na periferiji Beograda.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

U slobodno vreme, volonteri mogu posetiti Kalemegdan, jezero Ada Ciganlija i centar Beograda. Lokacije su lako dostupne upotrebom gradskog prevoza.

Najbliži grad:

Beograd

Posebne napomene:

Volonteri bi trebalo da imaju jaku motivaciju za rad u grupama, kao i želju da rade i pomognu. Iskustvo je poželjno. Motivaciono pismo je neophodno.