Popunjeno!

VELIKI PARK, Kragujevac


Tema:

bezbednost mladih u saobraćaju; kvalitetno slobodno vreme mladih iz lokalne zajednice; skretanje pažnje lokalnoj zajednici na očuvanje životne sredine

Datum:

od 28.04.2017. do 07.05.2017.

Šifra kampa:

VSS 03

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

Udruženje građana Sunce, Udruženje građana Interaktiv

Opis posla:

Udruženje građana Interaktiv organizuje volonterske kampove od 2013. godine. Do sada je organizovano četiri kampa, na kojima je učestvovalo više od 40 stranih i 30 domaćih volontera. “Veliki park” se nalazi u centru Kragujevca i omiljeno je mesto za provođenje slobodnog vremena za sve generacije stanovnika. Tokom zimskog perioda, zbog vremenskih uslova mobilijar u parku kao i poligon za bezbednost u saobraćaju pretrpe oštećenja. Zato ih je u proleće potrebno obnoviti.

Volonteri će raditi na uređenju poligona za bezbednost koji se nalazi u Velikom parku. Volonteri će farbati horizontalnu signalizaciju koja je izbledela tokom zime, klupe koje pripadaju učionicama na otvorenom, pet stolova za stoni tenis, popraviti table sa eko porukama i očistiti poligon od smeća i starog lišća. 6. maja se u Kragujevcu obeležava Dan grada u kome će volonteri uzeti učešće kao podrška dečijem festivalu.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u iznajmljenom pansionu sa krevetima, toaletima sa tuševima i kuhinjom. Hranu će pripremati samostalno od namirnica koje će obezbediti organizator.

Opis lokacije:

Kragujevac je smešten u Šumadiji, u centralnoj Srbiji, smešten na obali reke Lepenice i četvrti je grad po veličini u Srbiji.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

U periodu održavanja kampa obeležava se 1. maj, međunarodni praznik rada, kao i 6. maj, dan grada Kragujevca tokom kog se organizuju razne manifestacije, karnevali i koncerti. Za volontere će biti organizovan grupni odlazak na prvomajski uranak na jezero Šumarice, kao i odlazak na koncert koji se organizuje 6. maja u večernjim satima. Tokom kampa biće organizovano obilazak grada, muzeja i drugih znamenitih mesta. Biće organizovane radionice o volontiranju i očuvanju životne sredine.

Najbliži grad:

Kragujevac