Popunjeno!

ZABAVNI PARK, Ruski Krstur


Tema:

doprinos i promocija održivog ruralnog turizma; kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih

Datum:

od 23.07.2018. do 04.08.2018.

Šifra kampa:

VSS17

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

Turističko udruženje ,,Ruski Krstur,, osnovano je 2013. sa ciljem promocije turističke ponude sela. Sedam udruženja građa su svoj rad i aktivnosti udružili na predstavljanju, osposobljavanju i osmišljavanju turističke ponude sela Ruski krstur. Ovo će biti drugi kamp u Ruskom Krsturu sa Mladim istraživačima Srbije.

Opis posla:

Posao će biti organizovan na dve lokacije. Jedna grupa volontera radiće na čišćenju i pripremanju seoskog ambijenta za potrebe mladih, tako da će biti u prilici da provede kvalitetno slobodno vreme, baveći se različitim aktivnostima (sport, rekreacija, šetnje na svežem i čistom vazduhu, izleti itd). Volonteri će takođe raditi na raspoređivanju peska za odbojkaški teren, kao i na uređenju klupa, stolova, sportske opreme… Druga grupa volontera učestvovaće u sređivanju crkvene i školske ograde. Takođe će učestvovati u dekoraciji i oslikavanju rekvizita u dečjem zabavnom parku koji se nalazi u centru sela.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će imati smeštaj u sportskoj hali koja se nalazi u centru Ruskog Krstura. Spavanje je na dušecima, tako da je potrebna spavaća vreća. Postoje dva dostupna kupatila. Volonteri će samostalno pripremati obroke od hrane koju obezbeđuje organizator.

Opis lokacije:

Ruski Krstur je naselje u opštini Kula. Selo je većinski naseljeno Rusinskim narodom koji na ovom prostoru ima viševekovnu tradiciju i kulturni je centar rusinskog naroda u Srbiji.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Radni kamp odvijaće se na dve lokacije. Prva lokacija je u centru sela (dečji zabavni park), a druga je na kraju sela, u blizini malog jezera. Volonteri će upoznati aktiviste iz udruženja „Pact Rutenorum”. Biće organizovano i turističko razgledanje Ruskog Krstura (muzej, Vodica, bazen/kanal, obilazak sela kočijama...), radionica sa ženskom organizacijom „Bajka“ (spremanje domaće testenine, tradicionalna rusinska jela), kao i biciklistički izlet. Sve ekskurzije i kreativno-obrazovne radionice biće organizovane u dogovoru sa volonterima.

Najbliži grad:

Kula