Popunjeno!

ŽIVOT NA JEDNOJ POSEBNOJ FARMI, Golubinci


Tema:

U Oazi Golubinci žive osobe sa smetnjama u razvoju, koje se osamostaljuju za život uz podršku. Кamp bi značajno pomogao u poboljšanju kvaliteta života korisnika, jer oni nisu u stanju da samostalno obavljaju određene zadatke. Potrebna im je pomoć u odgoju životinja, rada u plasteniku, na placu i u kući. Кako je leti sezona brojnih poljoprivrednih poslova, neophodna im je dodatna podrška, ali im je dragoceno i prisustvo novih osoba.

Datum:

od 06.07.2019. do 20.07.2019.

Šifra kampa:

VSS06

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Udruženje „Živimo zajedno“ osnovano je 1997. godine od strane roditelja koji su želeli da unaprede kvalitet života dece sa smetnjama u razvoju, porodica i cele zajednice. Njihova misija je da učini članove asocijacije vidljivim u društvu ali i aktivne u svim segmentima života kako bi on bio što ispunjeniji. Pojedini korisnici su poželeli da žive u prirodi, gaje životinje i rade na placu, tako da je Udruženje kupilo tri kuće u Golubincima 2014. godine, u kojima povremeno ili dugotrajno žive osobe sa smetnjama u razvoju i tad je osnovana životna i radna zajednica za OSI – Oaza Golubinci.

Opis posla:

Volonteri će pomagati korisnicima „Oaze” u njihovim svakodnevnim aktivnostima: čišćenje prostora, dvorišta i imanja; uklanjanje korova i rad u bašti koji se odvija na dve lokacije (sadnja, zalivanje, zaštita useva i žetva u zavisnosti od trenutnih potreba); sortiranje voća i povrća gde će deo hrane ići za potrebe kampa a ostalo socijalno ugroženom stanovništvu te oblasti;  hranjenje životinja i održavanje njihovog životnog prostora; skupljanje i razvrstavanje PET ambalaže kao i priprema za reciklažu; poseta ugroženim porodicama u okolini.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će spavati u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama. Kuća je opremljena kuhinjom i kupatilom. Sve kuće dele isto dvorište.

Opis lokacije:

Golubinci se nalaze u opštini Stara Pazova i broje oko 5000 stanovnika.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

Golubinci se nalaze u opštini Stara Pazova i broje oko 5000 stanovnika. Pored obavljanja radnih zadataka planirane su i dodatne aktivnosti koje će promovisatu zajedništvo, druženje, opuštanje i zabavu svih korisnika „Oaze”. Tokom slobodnog vremena volonterima su na raspolaganju različite igre kao što su košarka, fudbal, stoni tenis i kuglanje. Na kraju kampa planirana je oproštajna žurka za sve volontere.

Najbliži grad:

Ruma