Popunjeno!

ŽMURKE I DRUGE VRAGOLIJE, Požarevac


Tema:

Na području Grada Požarevca živi oko 8.000 dece uzrasta od 5 do 14 godina. Sedam osnovnih škola ima mnogo posla svake godine na podizanju kvaliteta boravka dece u istim. Projekat se bavi uređenjem školskog dvorišta i postavljanjem scene koju deca u ovoj školi već dugo čekaju. To predstavlja značajan doprinos poboljšanju uslova njihovog života i kreativnog delovanja u školi. Želja nam je da bude zanimljiv i funkcionalan prostor za dečiju igru i jedno novo mesto gde će pokazati sve one kvalitete koje poseduju a tiču se kreativnosti, muzike, pesme, glume...

Datum:

od 01.07.2019. do 15.07.2019.

Šifra kampa:

VSS03

Broj volontera:

2

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Omladina JAZAS-a Požarevac je osnovana 1998. godine. Promoviše volonterizam i aktivnost mladih, zdravlje mladih i zaštitu i društveni razvoj. JAZAS organizuje volonterske kampove od 2014. godine. Grad Požarevac je loklani partner koji već nekoliko godina organizuje Konjičke trke u Ljubičevu i ima iskustva sa volonterima na tom događaju. Ovaj kamp se organizuje u partnerstvu sa Crvenim krstom Požarevac i Turističkom organizacijom Požarevca.

Opis posla:

Nastavićemo rad iz prošle godine. Cilj je da se uredi prostor školskog dvorišta, sa novom letnjom scenom, gde će deca izvoditi radionice i programe koje budu pripremali.  Postavićemo natkrivenu pozornicu, stolove i klupica za decu i druge zanimacije u skladu sa raspoloživim materijalom i u dogovoru sa pejzažnim arhitektom i volonterima. Planirane su i edukativne radionice sa volonterima. Uredićemo dvorište jednog vrtića u gradu u dogovoru sa direktorom. Rad isključivo sa ručnim alatom, poslove sa mašinama će izvoditi stručna lica. Sadnja drveća i uređenje terena.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u prostorijama osnovne škole, gde će biti postavljeni dušeci na naduvavanje, ponesite vreće za spavanje. Volonteri će biti zaduženi za pravljenje obroka, sastojke će obezbediti domaćin. Nekad će se održavati zajednički obroci sa lokalcima.

Opis lokacije:

Grad Požarevac je značajan administrativni, ekonomski i kulturni centar Srbije. Nalazi se 80km jugoistočno od Beograda, između 3 reke: Dunav, Velika Morava i Mlava, odmah ispod brda Čačalica. Požarevac je centar Braničevskog regiona.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

U slobodno vreme, volonteri će se upoznati sa lokalnom okolinom - biće organizovane ekskurzije (lokalni manastiri, spomen park Čačalica, Ergela i Hipodrom Ljubičevo, poseta etno parku Tuluba, arheološkom parku Viminacijum, galeriji Milena Pavlović Barili, igraće se društvene igre, učiti stare srpske igre, organizovaće se sportske aktivnosti...

Najbliži grad:

Požarevac

Posebne napomene:

Bilo bi preporučljivo da volonteri imaju neke slikarske sposobnosti i da žele da rade sa alatima (lopate, kolica…). Potrebno je da ponesete svoje vreće za spavanje.