ŽMURKE SA DECOM, Požarevac


Tema:

deca i mladi; rekonstrukcija i izgradnja

Datum:

od 10.09.2018. do 24.09.2018.

Šifra kampa:

VSS36

Broj volontera:

14

Broj slobodnih mesta:

1

Uzrast volontera:

18 - 30

Organizatori kampa:

Omladina JAZASA Požarevac je osnovana 1997. godine. Promoviše volonterizam i aktivnost mladih, zdravlje mladih i zaštitu i društveni razvoj. JAZAS organizuje volonterske kampove od 2014. godine. Grad Požarevac je loklani partner koji već nekoliko godina organizuje Konjičke trke u Ljubičevu i ima iskustva sa volonterima na tom događaju. Ovaj kamp se organizuje u partnerstvu sa Crvenim Krstom Požarevac i Turističkom organizacijom Požarevac.

Opis posla:

Pravljenje i farbanje klupa, stolova, rekvizita za penjanje za decu, igrališta napravljenih od starih guma i dr. Volonteri će praviti rekvizite koje će deca iz obdaništa koristiti da se igraju i dekorisaće dvorište obdaništa. Volonteri će koristiti isključivo ručni alat i samo kvalifikovane osobe će raditi na mašinama. U drugoj fazi ćemo saditi drveće i postaviti igralište. Naravno, tu je i organizacija velikog otvaranja!

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u sobama lokalnog fudbalskom tima, gde će biti postavljeni kreveti na sprat. Volonteri će biti zaduženi za pravljenje obroka, sastojke će obezbediti domaćin. Nekad će se održavati zajednički obroci sa lokalcima.

Opis lokacije:

Grad Požarevac je značajan administrativni, ekonomski i kulturni centar Srbije. Nalazi se 80km jugoistočno od Beograda, između 3 reke: Dunav, Velika Morava i Mlava, odmah ispod brda Čačalica. Požarevac je centar Braničevskog regiona.

Jezik:

Engleski

Slobodno vreme:

U slobodno vreme, volonteri će se upoznati sa lokalnom okolinom - biće organizovane ekskurzije (lokalni manastiri, spomen park Čačalica, Ergela i Hipodrom Ljubičevo, poseta etno parku Tuluba, arheološkom parku Viminacijum, galeriji Milena Pavlović Barili, igraće se društvene igre, učiti stare srpske igre, organizovaće se sportske aktivnosti...

Najbliži grad:

Požarevac

Posebne napomene:

Bilo bi preporučljivo da volonteri imaju neke slikarske sposobnosti i da žele da rade sa alatima (lopate, kolica…). Potrebno je da ponesete svoje vreće za spavanje.


Prijavi se!