Bašta može BAŠ svašta 4 (iliti Zasadi život!), Valjevska Kamenica


Tema:

AGRO, ENVI, SOCI

Datum:

od 01.10.2021. do 10.10.2021.

Šifra kampa:

VSS36

Broj volontera:

10

Broj slobodnih mesta:

7

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Udruženje "Bašta može svašta"

Opis posla:

Udruženje „Bašta može svašta“ je osnovano sa ciljem da olakša živote deci koja se leče od malignih bolesti kao i njihovih roditelja. U današnje vreme sve više se susrećemo sa pojavom raka kod dece. Proces lečenja zahteva zdravu ishranu bez pesticida i hemije. Udruženje na pola hektara zemlje gaji organsko voće i povrće koje potpuno besplatno isporučujemo deci koja borave u roditeljskim kućama Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka.

Volonterski kamp „Bašta može BAŠ svašta“ će okupiti mlade ljude koji žele da pomognu ovom cilju. Pošto je pomoć na imanju stalno potrebna, volonteri se mogu pridružiti kampu i nakon zvaničnog početka.

Tokom trajanja kampa, volonteri će obavljati sledeće poslove:

  • Pomaganje oko posla u bašti (čišćenje korova i rastinja, uređivanje travnjaka, zasađivanje sadnica različitih kultura voća i povrća), gde će imati priliku da nauče o agrotehničkim merama, o organskoj proizvodnji i značaju iste u ishrani dece sa malignitetom;
  • Pravljenje i postavljanje smeštaja za divlje životinje, kao i hranilice za srne;
  • Poribljavanje i čišćenje jezera gde će naučiti nešto više o ribljim vrstama koje se puštaju u jezero.
Smeštaj i ishrana:

Na samom imanju postoji kuća u kojoj se nalazi kupatilo sa tuš kabinom i mokrim čvorom koje svi mogu da koriste. Volonteri će biti smešteni u kući, a pošto će spavati na dušecima na naduvavanje, potrebno je da ponesu svoje vreće za spavanje. U kući postoji potpuno opremljena kuhinja u kojoj će volonteri spremati hranu zajedno sa kuvaricom

Opis lokacije:

Valjevska kamenica, opština Gornja bukovica, grad Valjevo

Jezik:

srpski

Slobodno vreme:

U slobodno vreme, volonteri će imati priliku da uče o značaju organske hrane, pravilnom odlaganju organskog otpada, ali i da pohađaju školu kuvanja. Na imanju postoji jezerce sa čamcem, teretana kao i brojne društvene igre. Volonteri će moći i da se šetaju po okolnoj prirodi.

Najbliži grad:

Valjevo

Posebne napomene:

Kamp počinje 01.10., ali je otvoren za volontere tokom celog trajanja kampa, tako da se možete pridružiti u bilo kom trenutku.


Prijavi se!