Popunjeno!

Danube Dragon, Jazak i Novi Sad


Tema:

ENVI/ART

Datum:

od 17.07.2022. do 31.07.2022.

Šifra kampa:

VSS01

Broj volontera:

13

Uzrast volontera:

18-99

Organizatori kampa:

Udruženje Inženjeri zaštite životne sredine

Opis posla:

„Inženjeri zaštite životne sredine“ okupljaju sve koji žele da doprinesu ostvarivanju misije i vizije, poštujući principe i vrednosti koje negujemo i razvijamo.

Aktivnosti koje su planirane za volontere tokom letnjeg kampa su angažovanje u realizaciji akciji čišćenja i uređenja priobalja Dunava, izradi primenjenih umetničkih instalacija i njihovom postavljanju na Štrandu i promovisanje mira, umetnosti i zaštite životne sredine. Primenjene umetničke instalacije će biti izrađene od recikliranog materijala materijala (metala, itd.). Pored toga volonteri će učetsvovati u farbanju manjeg dečijeg igrališta na lokaciji gde budu smešteni i uređenju prostora u kome će biti vršena izrada samih umetničkih instalacija.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri, kamp lideri i druge osobe angažovane u realizaciji letnjeg kampa će biti smešteni u Jazku u periodu od 17-28.07. i u Novom Sadu od 28-31.07. U Jazku će biti smešteni u Centru za ruralni razvoj i primenjeno obrazovanje - CERUDA. Centar ima tri spavaće sobe, svaka sa svojim kupatilom u koji može da se smesti 17 osoba, prostor za rad, veliko dvorište, radionica, prostor za edukaciju itd. Pored smeštajnih kapaciteta, volonterima će biti obezbeđena i tri obroka dnevno.

Opis lokacije:

Selo Jazak je smešteno na južnim obroncima nacionalnog parka Fruška gora, odnosno 30 km južno od Novog Sada i 60 km severo-zapadno od Beograda. Jazak pripada Opštini Irig i takođe pripada Sremskom okrugu. U selu živi oko 900 stanovnika. Jazak se nalazi u neposrednoj blizini nacionalnog parka, manastira Jazak koji je osnovan u 15. veku.

Jezik:

engleski

Slobodno vreme:

Umetnici koji budu učestvovali na kampu preneće svoja znanja o dizajnu i radu sa njima metala volonterima koji će učestvovati i pripremati ih za aktivno učešće u izradi instalacija. Pored toga, biće organizovane različite edukativne radionice o zaštiti životne sredine.

Najbliži grad:

Novi Sad

Posebne napomene:

Međunarodni kamp