Popunjeno!

Eko Istok, Zlot


Tema:

ENVI

Datum:

od 17.08.2022. do 24.08.2022.

Šifra kampa:

VSS16

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

UG Village – Pokret za razvoj sela kao članica Zelene liste Srbije

Opis posla:

Tokom trajanja kampa, volonteri će obavljati sledeće poslove:

  • Čišćenje, uređenje, markiranje i obeležavanje planinarskih, pešačkih i turističkih staza na lokaciji Zlot, Brestovac, Borsko Jezero, Brestovačka Banja, Lazarev kanjon, Lazareva pećina, Umka, Prerast, Dubašnica;
  • Radiće na sređivanju obala jezerceta kod Lazareve pećine;
  • Uređenje  malog i velikog vidikovca Lazarevog kanjona;
  • Uređenje okoline planinarskog doma
  • Zajedno sa meštanima sela radiće na uređenju centra sela i učestvovati u organizaciji tradicionalne manifestacije pripreme etno jela;

Organizator kampa udruženje građana „Village“ Pokret za razvoj sela Zlot-Zlot osnovano je 2007. godine u Zlotu sa ciljem da rade na razvoju i unapređenju sela Zlot kroz podizanje ekološke, turističke, etnološke i kulturno umetničke svesti stanovnika.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u kolektivnom smeštaju planinarskog doma Dubašnica na Zlotskom Selištu. Ishrana će biti organizovana u planinarskom domu.

Opis lokacije:

Na samo 22 km od Bora nalazi se selo Zlot. Kroz selo protiče Zlotska reka i deli ovo selo na dva dela. U blizini se nalazi veliki broj turističkih atrakcija - crkva Svetog proroka Ilije kao i slavoluk u centru podignut palim borcima iz ratova do 1918. godine. Selo je okruženo prirodnim lepotama planinama Crni vrh, Malinik, Beljavina i nezaobilaznom Lazarevom pećinom.

Jezik:

Srpski

Najbliži grad:

Bor