Popunjeno!

Kamp zemljane gradnje, Mošorin


Tema:

ENVI

Datum:

od 22.08.2022. do 28.08.2022.

Šifra kampa:

VSS19

Broj volontera:

12

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Klub finih zanata

Opis posla:

 

 

Klub finih zanata“ osnovan je 2010. u Mošorinu. Naš rad se fokusira, sa jedne strane, na promociju zaboravljenih tehnika gradnje zemljom kroz teoriju, a sa druge strane – na praktičan rad kroz radionice, kampove i škole zemljane arhitekture. Poslednjih nekoliko godina organizujemo i festivale (Regio Earth, LALA Earthland) za upotrebu zemlje i van arhitekture.

Udruženje okuplja veliki broj učesnika i volontera tokom građevinske sezone.

Tokom kampa, radiće se blatni malteri (svi slojevi), a naročito završni i dekorativni. Takođe, radiće se izrada drvenih elemenata – podova i polica. Ako neki od ovih radova, u međuvremenu, budu završeni, osmislićemo adekvatnu zamenu.

Učesnici će naučiti osnove gradnje zemljom – radiće se testovi zemlje, testovi maltera, a imaće priliku da isprobaju i druge tehnike gradnje (ćerpič, pleter, bublje -cob, laka zemlja – ligh clay).

Smeštaj i ishrana:

Volonteri se smeštaju u svojim šatorima. Na raspolaganju će imati 3 spoljašnja tuša i 2 kompostna WC-a. Vegetarijansku hranu spremaju volonteri (u dogovoru sa organizatorima) u letnjoj kuhinji KFZ-a, koja ima šporet i rernu na drva, veliku hlebnu peć i gasni šporet.

Opis lokacije:

Kamp će biti održan u sedištu Kluba finih zanata / Centru za zemljanu arhitekturu. To je tipična vojvođanska kuća stara 100 godina koju obnavljamo, potom na raspolaganju imamo radionicu i učionicu na kojoj će se raditi. U radionici imamo dosta opreme i alata potrebnih za realizaciju. Materijal za rad će biti obezbeđen. U KFZu su svi toaleti kompostni. Voda je bunarska i pijemo je. Imamo malu baštu sa visokim lejama.

Jezik:

Srpski

Najbliži grad:

Titel