Popunjeno!

Kulturno dvorište – Drevna Kina, Sremski Karlovci


Tema:

EDU/CHILD

Datum:

od 29.09.2022. do 03.10.2022.

Šifra kampa:

VSS11

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Pokret gorana Vojvodine

Opis posla:

Manifestacija “Кulturno dvorište“ je omladinska inicijativa nastala kao potreba za inovativnim kulturnim manifestacijama i događajima u Sremskim Кarlovcima.

Tokom trajanja kampa, volonteri će obavljati sledeće poslove:

  • Priprema programa manifestacije – postavljanje informativih i dekorativnih banera, postavljanje neophodnih stvari za svaku od radionica, priprema kostima  
  • Pomoć u sprovođenju radionica na manifestaciji – pomoć radioničarima u sprovođenju radionica (borbena arena, slikanje, grnčarija i slično). Postoji opcija i da volonteri vode radionice, ako imaju iskustva u radu sa decom I tinejdžerima.
  • Logistički poslovi – dežuranje i brojanje posetilaca na ulazu, promocija događaja u centru opštine.

Misija organizacije je stvaranje ambijenta za aktivno i odgovorno učešće zajednica u održivom razvoju kroz obrazovanje, aktivizam, promociju, zastupanje i saradnju na svim nivoima. Osnovne teme kojima se bavi organizacija su održivi razvoj i zaštita životne sredine, te razvoj mladih,dece i volonterizma.

PGV poseduje i upravlja trening centrom ‘Ekolški centar Radulovački’, objekat koji koristi održive oblike energije i poseduje oznaku kvaliteta ‘Evropski Omladinski Centar’, dodeljenu od strane Saveta Evrope.

PGV je punopravna članica u NAPOR-u i Mreži Mladih Jugoistočne Evrope.

Smeštaj i ishrana:

Učesnici će biti smešteni u prostorijama ''Ekološkog centra Radulovački'' gde su obezbeđeni kreveti, posteljina, kupatila, prostor za rad i slobodno vreme. Volonteri/ke će imati obezbeđen ručak u obližnjem restoranu, a sami će pripremati doručak i večeru u “Ekološkom centru Radulovački” gde će imati obezbeđenu malu kuhinjicu i neophodne namirnice.

Opis lokacije:

Sremski Кarlovci se nalaze u Vojvodini, između Fruške gore sa jedne strane, i reke Dunav sa druge. Ovaj mali grad predstavlja jedan od centara srpske istorije i kulture. U njemu se nalaze prva sprska gimnazija – Кarlovačka gimnazija, prva srpska škola za sveštenike, Кapela Mira (mesto na kome je potpisan karlovački mir), brojne crkve,i mnoge druge znamenitosti. Poret toga, u blizini grada se pored već navedenih prirodnih bogatstava (Dunava i Fruške gore) nalaze i Кoviljsko - petrovaradinski rit (internacionalno zaštićeno područje za ptice), park Dvorska Bašta i izletište Stražilovo.

Jezik:

srpski

Slobodno vreme:

Biće organizovana radionica o kineskoj kulturi.

Najbliži grad:

Sremski Karlovci