Popunjeno!

Letnji kamp Street art-a, Donji Neradovac


Tema:

MANU/ART

Datum:

od 12.08.2022. do 14.08.2022.

Šifra kampa:

VSS08

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Aktivisti iz komšiluka, Tim 42

Opis posla:

Volonterski kamp bi pružio  mladima priliku za učenje novih stvari, priliku za dodatnu socijalizaciju i interakciju sa drugim učesnicima kampa, kao i priliku da se izraze kroz umetnost. Na ovaj način kamp bi takođe uticao na mlade da shvate i značaj uređenja i čuvanja javnih površina od raznih oblika vandalizma. Indirektno, radom umetnika i mladih koji su zainteresovani da nauče veštine crtanja murala javna površina u Neradovcu bi dobila novi lepši i mnogo značajniji izgled nego što trenutno ima.

Udruženje “Aktivisti iz komšiluka” postoji  od marta 2021. godine, ali smo pre toga, od avgusta 2019. radili kao neformalna grupa. Iza sebe imamo više od 10 realizovanih projekata koji su bili namenjeni poboljšanju položaja i potreba mladih u lokalnoj zajednici. Skoro na svim našim projektima veliku i značajnu ulogu imaju volonteri koji nam pomažu da ostvarimo postavljene ciljeve. Već imamo iskustva sa organizacijom i uključivanjem volontera koji su uglavnom mladi. CIlj našeg udruženja je da sa mlade osnaži da menjaju svoju lokalnu zajednicu na bolje i prilagođavaju je svojim potrebama.

Tim 42 je neprofitno udruženje koje svojim aktivnostima radi na očuvanju, poštovanju i unapređenju ljudskih i građanskih prava i sloboda. Jedan od redovnih programa organizacije je omladinski program, u okviru kog sprovodimo programe direktnog omladinskog rada s mladima, ali I zagovaramo za unapređenje i sprovođenje politika za mlade. 

 

Smeštaj i ishrana:

Smeštaj za učesnike kampa koji dolaze iz drugih gradova biće obezbeđen u lokalnim prenoćištima, dok će za sve ostale učesnike biti omogućeno mesto za kampovanje. Neki obroci će biti obezbeđeni iz lokalnih restorana, dok će neke obroke biti moguće da pripreme i sami učesnici na mestu realizacije kampa.

Opis lokacije:

Lokacija održavanja kampa je javna površina u selu Donji Neradovac na kojoj se nalazi sportski teren.

Jezik:

srpski

Najbliži grad:

Vranje