Popunjeno!

Popravi, ulepšaj, obraduj, Obrenovac


Tema:

ENVI/ART

Datum:

od 29.07.2022. do 31.07.2022.

Šifra kampa:

VSS12

Broj volontera:

15

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Centar za građansko delovanje u saradnji UG Pozorisna trupa Hator Obrenovac

Opis posla:

Realizatori kampa će biti članovi pozorisne trupe ali i sva zainteresovana deca i mladi koji se na kamp prijave. Kao ucesnici aktivnosti bice podrzani i roditelji koji ovom prilikom mogu zajedno sa svojom decom da podele zajedničke trenutke stvaranja i poklanjanja.

Naša ideja je da kod učesnika kampa probudimo želju i osećaj da starim komadima stvari ili nameštaja, koji nisu odoleli zubu vremena, udahnu novi život.

Nakon trodnevnog druženja plan nam je da popravljene stvari prosledimo kao poklon. Bilo da je to nameštaj za siromašne porodice, stolica za baku učesnika kampa, neke predmete koje naši partneri iz lokalnih pozorišnih trupa mogu koristiti kao scenografiju i sl.

Centar za građansko delovanje je organizacija koja već 18 godina radi na stvaranju prilika, pružanju podrške i podsticaja, pre svega mladim ljudima da maksimiziraju svoje potencijale i na vreme preuzmu sopstvenu odgovornost. Već godinama razvijamo program podrške inicijativama mladih, kroz koji se realizuje volonterske akcije, tako da imamo iskustva sa podrškom i realizacijom volonterskih akcija, što ovaj kamp i jeste.

Smeštaj i ishrana:

Volonteri neće spavati na samom kampu zato što je kamp predviđen za lokalne volontere. Tokom vikenda od ujutru do mraka družimo se i radimo u dvorištu. Obezbeđena hrana, kao i osveženje za sve učesnike.

Opis lokacije:

Kamp se realizuje u dvorištu kuće u kojoj se udruženje nalazi, u glavnoj obrenovačkoj ulici, Miloša Obrenovića 114.

Jezik:

srpski

Slobodno vreme:

Predviđena je radionica vezana za popravke i rad sa drvetom.

Najbliži grad:

Obrenovac

Posebne napomene:

Ovaj kamp je predviđen za lokalne volontere i ne plaća se participacija.