Popunjeno!

ReWilding – uređivanje jezerskog priobalja, Lapovo


Tema:

ECO/RENO

Datum:

od 28.10.2021. do 31.10.2021.

Šifra kampa:

VSS38

Broj volontera:

5

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Udruženje Staro brdo

Opis posla:

Udruženje Staro brdo iz Lapova osnovano je 2016. godine sa primarnim ciljem aktivnog rada na spašavanju, rehabilitaciji i udomljavanju konja u Srbiji. Osim toga, Udruženje je aktivno u oblasti zaštite životne sredine, aktivnog života u skladu sa prirodom, kao i u edukaciji odraslih, dece i omladine na navedene teme.

Udruženje je pokrenulo i ReWild-Centar za povratak prirodi, svojevrstan eko-park sa ciljem da obezbedi sve potrebne uslove za samostalno organizovanje radionica sa ciljem povratka ljudi prirodi i savladavanja veština potrebnih za bezbedan boravak u prirodnom okruženju. Na ovom prostoru Udruženje organizuje edukativno-zabavne radionice, u kontrolisanim a opet dovoljno prirodnim i divljim uslovima. U ReWild centru se nalaze jezera koja treba urediti i osposobiti za buduće radionice.

Tokom trajanja kampa, volonteri će biti zaduženi za:

  • Čišćenje priobalnog dela jezera (uklanjanje trske i rogoza);
  • Odnošenje te biomase sa lokacije jezera.
Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u hotelu u obližnjem mestu, na 15 minuta vožnje od lokacije. Prevoz od lokacije do prenoćišta obezbeđen. Doručak je predviđen u okviru prenoćišta, dok se ručak i večera organizuju na licu mesta u okviru kampa.

Opis lokacije:

Najveći deo aktivnosti na kampu će se odvijati na lokaciji ReWild Centra za povratak prirodi u Lapovu, kraj reke Morave. Ostatak dana (osim večeri) volonteri će moći da provedu na lokaciji azila za konje Staro brdo.

Jezik:

srpski

Slobodno vreme:

U okviru kampa predviđene su radionice povratka prirodi (paljenje vatre, prečišćavanje vode, izrada bivaka na terenu), kao i edukacija o konjima, pravilnom pristupu i nezi.

Najbliži grad:

Kragujevac, Velika Plana