Popunjeno!

Smart ART, Leskovac


Tema:

ART/SCI

Datum:

od 10.09.2022. do 15.09.2022.

Šifra kampa:

VSS09

Broj volontera:

10

Uzrast volontera:

18-30

Organizatori kampa:

Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju - Tim 42

Opis posla:

 

Kroz ovaj radni kamp trudićemo se da deci zajedno sa spoljnim saradnicima približimo vrednosti koje nam se u ovo vreme čine zaboravljenim, a to su: porodica, tradicija, umetnost, kultura, nauka i dr. Ovako okupljeni oko zajedničke ideje učesnici ovog kampa imaće prilike da ove vrednosti modernizuju i prikažu svim stanovnicima našeg grada kroz njihov rad – mural koji će stajati na zidu Centra za stručno usavršavanje.

Crteži kao oblik izražavanja emocija i stanja u kome se nalazi društvo, sve su više prisutni među mladima. Kao takvi našli su svoje mesto na zidovima raznih lokacija u gradu:  škola, gradskog keja, različitih gradskih institucija. Ovaj radni kamp biće jedinstvena prilika da mladi kroz jednu drugačiju formu predstave svoju poruku koja će ostati vidljiva i za naredne generacije.

Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu od pre 6 godina u svom sastavu ima i Naučni klub. Rad ovog kluba pre svega usmeren je na aktivnosti i saradnju sa mladima. CIlj kluba je da okupi zaljubljenike u nauku i kroz besplatne programe pruži im podršku i edukaciju u raznim naučnim oblastima. Stručni saradnici Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju i Naučnog kluba obučeni su naučni demonstratori koji će u svakom trenutku biti dostupni polaznicima kampa.

Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju u svom sastavu pored Naučnog kluba takođe ima i letnju učionicu, Park nauke, male i veliku salu koje će biti na raspolaganju učesnicima kampa za korišenje i organizaciju aktivnosti. Kao institucija koja je postala lider u obrazovanju trudimo se i težimo da pored prosvetnih radnika, oko svoje organizacije okupimo mlade ljude koji imaju viziju i ideju za unapređivanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici. Trudimo se da mlade motivišemo ali i ujedinimo i budemo podrška za njihove projekte.

Tim 42 je neprofitno udruženje koje svojim aktivnostima radi na očuvanju, poštovanju i unapređenju ljudskih i građanskih prava i sloboda. Jedan od redovnih programa organizacije je omladinski program, u okviru kog sprovodimo programe direktnog omladinskog rada s mladima, ali I zagovaramo za unapređenje i sprovođenje politika za mlade.

Smeštaj i ishrana:

S obzirom na to da su volonteri iz grada u kome će biti iscrtan mural, neće biti potrebe za njihovim smeštajem. Radni kamp Smart ART trajaće 5 dana tako da ćemo za učesnike obezbediti hranu i osveženje tokom realizacije kampa.

Opis lokacije:

Kamp će biti održan u prostorijama Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju gde će učesnicima biti dostupna sva neophodna tehnička i ljudska podrška.

Jezik:

Srpski

Najbliži grad:

Leskovac

Posebne napomene:

Ovaj kamp je predviđen za lokalne volontere. Ne plaća se participacija.